17 noiembrie 2014

Delirul entuziast (7)


Biserica Ortodoxă Română are destui ierarhi "problematici", unul fiind chiar patriarhul Daniel Ciobotea, cu activităţi dubioase atât "pe vremea cealaltă" (regimul i-a permis să studieze în Vest), cât şi în zilele noastre, când s-a afirmat ca adept al ecumenismului şi ca europeist. De asemenea, BOR îi "cultivă" pe unii politicieni, recent decorându-l pe Andrei Tinu (PSD). Probabil şi pe alţii de la alte partide, anterior. "Sunt probleme" şi la componenţa Laicatului Ortodox, unde apar personaje controversate. Nu am observat un militantism constant şi activ al BOR împotriva acţiunilor şi propagandei dizolvante duse de Bruxelles şi de ong-urile Soros, după modelul bisericilor ortodoxe din Grecia şi Cipru. Doar când apare ceva ieşit din comun (mai) apar şi reacţiile.

Deci, critica la BOR îşi are rostul ei, însă de aici până la a considera Biserica a fi "o tumoare" este cale lungă. La aceste alegeri s-a folosit pretextul "specificităţii ardeleneşti" pentru a se lansa teze separatiste, şi s-a lansat un atac anti-identitar bazat pe atitudini politice reale ori imaginare ale unor preoţi şi ierarhi ortodocşi. Iată, de exemplu, pasaje din acest halucinant atac anti-identitar al cărui autor este Cristian Mureşan, "consultant" (= lobbyst), La arme (democratice) cetăţeni! Apăsaţi pe acceleraţie, bătălia pentru România abia acum începe.

Nici o schimbare majora in lumea moderna nu a venit direct din politic. Ea pleaca din think tank-uri, din grupuri pozitive de presiune, din fortele vii si nearondate politic ale unei societati. Priviti si luati aminte.
"Ong-izarea politicii", creditarea activiştilor din ong-uri ca voci legitime ale "demosului".
Biserica Ortodoxa Romana este o tumoare de pe corpul social al tarii. Comportamentul ei in campania electorala a socat prin intensitate, insa nu a fost o noutate. Intre noi fie vorba, dragi prelati, a te face frate de cruce electorala cu un partid de stanga inseamna a prea curvi (dezlegat). Asemenea struto-camile concepute in prag de alegeri numai pe meleagurile noastre se pot naste.
= România e defectă, popii fac ce vor ei. Ia să facem "noi" ordine.
Actuala BOR trebuie asadar combatuta cu aceeasi intensitate cu care se combate coruptia, nerespectarea drepturilor constitutionale si pradarea banului public. Parazitarea mintii e mai grava decat cea a buzunarului. Profesorul din Buzau, Emil Moise (ce nume frumos!), care a invins binomul Stat-BOR si le-a dat in cap cu legea la Curtea Constitutionala e un exemplu de urmat. Parinti-votanti de Romanie Normala la aceste alegeri, retrageti-va copiii de la actualele ore de religie din scoli. Tineri ai acestei tari, urmariti si denuntati manevrele financiare, fiscale si inlesinirile de tot felul acordate bisericilor nu in schimbul vreunui loc in Rai, ci a unor marsave foloase Pamantesti. Preafericitilor, din doua una: ori va va bate Dumnezeu ori va va lua Dracu’, daca o tineti tot asa! Ma veti intreba ce m-a apucat sa asez Biserica pe lista cu plagile Romaniei? Ganditi-va la milioanele de minti infestate si veti intelege o buna parte din dezastrul de astazi. Vrem spitale, nu catedrale, suna un bun slogan.
Fără comentarii. Enunţă singur agenda "progresistă" (= anti-identitară). Erorile reale ori imaginare ale ierarhilor BOR sunt, evident, doar un pretext.
CNA este echvalentul laic al BOR. Daca exista o lupta care trebuie dusa in Romania urmatorilor ani, aceea este legata de curatarea spatiului media. CNA trebuie sa devina un DNA al audiovizualului. Nu Reporters sans frontieressau alte ONG-uri din afara vor putea schimba felul in care arata peisajul televiziunilor din tara. Jandarmul CNA va trebui restructurat din temelii ca sa devina pavaza impotriva manipularii si dezinformarii, la fel cum justitia e stavila impotriva coruptiei directe. Doar noi putem propune si impune prin presiune constanta schimbarea legii de functionare si organizarea institutiei dupa regulile elementare ale lumii civilizate. Antena 3 de astazi trebie sa primeasca la nivelul sanctiunilor ceea ce a primit patronul ei in justitie. Cu greu putem cuantifica Binele indus in societate prin resetarea televiziunilor. Miza e uriasa!
Da, miza e uriaşă: direcţionarea unică a propagandei (că A3 este o abjecţie nu cauţionează acest "principiu").
Ar mai fi multe: directia Vest, respectarea valorilor, alegerea graului de neghina, combaterea nationalismului optuz (sic !), boicotarea activa a initaitivelor care spala pe creier populatia, promovarea intensa a succesului sanatos din orice domeniu…si ma opresc.
Câtă ipocrizie, să vorbeşti despre "valori" când îţi ataci identitar propria naţiune... "Direcţia Vest", adoptată necritic, desigur (chiar când este vorba despre socialistul Obama sau despre aberaţiile UEiste).
Vast program!…dar suntem multi, foarte multi. Habar nu avem cati electroni pozitivi zburda liberi pe campiile patriei. Ati vazut varful icebergului vineri seara pe strazile din Cluj (ce energie!), Bucuresti, Timisoara si alte zeci de orase din tara. Ati vazut diaspora luand gaze lacrimogene pentru un drept constitutional. Presedintele este un simbol. Unul puternic. Tine insa direct de noi sa articulam lumea si locul in care vrem sa traim.
Nu toţi cei mulţi ştiu la ce s-au asociat, dar şi când vor afla...

2 comentarii :

Riddick spunea...

Petre Guran, mult mai strident prin 2005, când Propaganda credea că se poate orice:

 http://riddickro.blogspot.ro/2012/03/cine-este-personajul.html

Riddick spunea...

Delirul entuziast: #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):