30 ianuarie 2014

Los Tantalaios


Nişte tăntălăi. Ăia se pregătesc să le ia din oameni (Udrea e doar începutul), şi PDL vede posibil un "pact de neagresiune".
Sulfina Barbu: "Un acord de neagresiune între partidele care susţin aceleaşi valori, suntem de acord să-l încheiem, astfel încât să ne batem cu cei care sunt la putere, cei care gestionează treburile ţării astăzi, adică PSD plus PNL. Ei reprezintă ţinta, cred eu, oricărui partid serios de centru-dreapta".
Nu că mi-ar păsa (câtă vreme ambele clici sunt arondate la PPE), dar nu pot să nu remarc cretinismul echipei Blaga, ţinută-n şah ani de zile doar prin mass-media şi online-ul băsiste. Atât le putea contrapune Băsescu, ei controlând în schimb majoritatea organizaţiilor. "Puşcă de soc vs flintă". Şi totuşi, i-a prostit în 2012 să accepte toate deşeurile băsiste pe lista "ARD.eu", deşi puteau da cu ei de-a azvârlita fără cine ştie ce probleme. Acum îi vor avea încă aproape trei ani "amici" de parlament. Ca să nu mai zic că-l puteau bascula pe Boc încă din 2010. Chiar dacă prelua atunci guvernarea PSDNLPC (cu tot cu bolovanul austerităţii *), şi-ar fi rupt gâtul în 2012.


* USL se face că nu ştie că în 2012 s-a votat mai ales împotriva austerităţii (care a fost asociată imagologic cu dreapta), şi totuşi o dă-nainte, ba încă mai şi adaugă. Alţi tăntălăi, vor deconta ceva mai încolo.

6 comentarii :

Riddick spunea...

Nu-mi vii tu mie cu austeritate până nu scazi evaziunea şi cheltuielile statului.

Crystal Clear spunea...

Cred că cele mai mari şi mai paguboase cheltuliei sunt afacerile stat privat.
Evaziunea unde se face ,la bonuri ?... Câtă pote fi ?

Riddick spunea...

Un exemplu - la brutării şi la fabricile de pâine. Ori nu declară producţia reală, ori fură la gramaj. Le intră lunar 10 tone de făină şi declară - să zicem - 30.000 de pâini, dar ei fură la gramaj şi scot 35.000, iată contravaloarea a 15-20% din producţia raportată, ca venit ilicit.

Riddick spunea...

5.000 de lei lunar, la o brutărie mică-mijlocie.

Crystal Clear spunea...

Cate brutarii mici ar putea face face evaziunea asta, in Ro ?

Riddick spunea...

Am dat exemplul ăsta fiindcă l-am întâlnit ca ştiri. La panificaţie este cel mai mare procent de evaziune, dar asta nu înseamnă şi volumul principal din totalul evaziunii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: