17 noiembrie 2013

Mai gândiți-vă atunci când intenționați să votați partide PPE la alegerile europarlamentare


Și la alte alegeri. Fiindcă îi votați de fapt pe tovarășii de drum ai eurosocialiștilor (PES). Același lucru e valabil și cu partidele membre în ALDE (PnL, PC).

Cristian Preda (Dilema Veche - „Influenţa germană nu e o formă de dominaţie“):
Modelul „marii coaliţii“ e cel folosit şi în Parlamentul European. Compromisul dintre PPE şi socialişti e la baza funcţionării legislativului european. E un compromis onorabil, nu unul care compromite. De ce? Fiindcă asociază cele două mari opţiuni politice proeuropene degajate la nivelul statelor-membre, fiindcă e bazat pe o negociere serioasă şi detaliată a modului în care interesul general poate deveni operaţional. Parlamentul European nu funcţionează, altfel spus, după modelul Westminster al democraţiei, adică pornind de la o putere şi o opoziţie oficială, ci folosind modelul consensual.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Pentru mine nu e o noutate chestiunea colaborării PPE-PES, am vrut doar să arăt o confirmare. Deși au mai fost și altele, precum la înțelegerea de la alegerea președintelui parlamentului european:



Trebuie sa plec, Avem intilnire cu Schultz, candidatul pentru presedintia PE.

Va multumesc pentru intrebari, sper ca am raspuns multumitor, adresa mea de mail ramine la dispozitia d-voastra pentru orice intrebare.

Toate bune,
Marian Jean Marinescu

Marian-Jean Marinescu este Vicepresedinte al Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat) in Parlamentul European, Membru al Comisiei pentru transport si Turism, Membru supleant al Comisiei pentru control bugetar, al Comisiei pentru industrie, cercetare şi energie si al Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne.

http://www.parlamentor.ro/news/cum-se-pozitioneaza-romania-in-tratativele-pentru-viitorul-cadru-financiar


Martin Schulz: "Înţelegerea rămâne valabilă"

Adică, înţelegerea dintre grupul socialist (S&D) din Parlamentul European şi grupul popular (EPP/PPE), "de dreapta".

Înţelegerea încheiată în 2009, la începerea legislaturii, prevedea ca la jumătatea actualului mandat al parlamentului (de 5 ani), funcţia de preşedinte al PE să fie ocupată în primii doi ani şi jumătate de un europarlamentar din partea PPE (Jerzy Buzek, din Polonia), iar în cea de-a doua jumătate de mandat preşedintele parlamentului să fie din partea grupului socialist.

http://riddickro.blogspot.ro/2011/09/martin-schulz-intelegerea-ramane.html


Schulz a fost ales şi cu voturile PDL

Martin Schulz a fost ales preşedinte al Parlamentului European în urma înţelegerii dintre grupurile PPE (popular, din care face parte şi PDL) şi S&D (socialist).

http://riddickro.blogspot.ro/2012/11/schulz-fost-ales-si-cu-voturile-pdl.html

Riddick spunea...

"Da, bine, dar cu cine, atunci ?"

Cu PP-DD sau cu Partidul Noua Republică. Sau cu niciunul, dacă au europeiști pe liste.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: