11 februarie 2017

Mai grav decât afirmaţiile, mi se pare calculul că ar exista un public semnificativ care le-ar aproba

Solicităm instituțiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze și să acționeze pentru a preveni, pentru a contracara și, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile și agresiunile la adresa identității, suveranității și unității naționale a României și a stabilității statului de drept.
Au apărut reacţii la Apelul unor academicieni români cu titlul "Identitate, suveranitate şi unitate naţională" (mai sus este un pasaj din Apel). Preşedintele Academiei a dispus scoaterea de pe site a Apelului şi a anunţat că vor urma "şi alte măsuri". Trepăduşii sorosişti au scos un "contra-mesaj" („Declaraţia unor istorici din Piaţă referitoare la «Apelul unor academicieni români»“ale cărui "idei de bază" sunt: aspectele invocate în Apel sunt "false probleme", acesta este "cu totul inoportun", este "un atac la nevoia de modernizare a României", identitatea naţională "nu este definitorie" (ci un corolar, deci "un subprodus", ceva secundar):
Nevoia de democratizare şi dezvoltare a României nu are legătură cu afirmarea obsesivă a păstrării identităţii româneşti, devenită slogan.

Pentru noi este evident faptul că există multiple identităţi: locale, regionale, profesionale sau de gen, printre acestea inserându-se şi identitatea naţională, care este un corolar, nicidecum ceva definitoriu în mod absolut pentru un individ.


Soluţiile pe care noi le considerăm viabile sunt: consolidarea statului de drept, continuarea luptei anti-corupţie, integrarea coerentă şi responsabilă în structurile euro-atlantice, continuarea politicilor publice de modernizare a structurilor statului român, la nivel local, regional şi naţional, şi a societăţii în ansamblul ei, iar lista poate continua în acest sens.
Nu mai trec şi numele celor 28 de semnatari, sunt "necunoscute" publicului larg. Probabil li se vor alătura pleşii, patapicşii, mendebilii, troţkimănenii...

De la Apelul Academiei au început să-şi retragă semnăturile câte unii, printre care şi Mariana Nicolesco (mi se pare îndreptăţit; ce să cauţi la un apel pro-identitar, dacă-ţi poceşti numele de familie: -escu/esco ?).

Slab. Jalnic. Am certitudinea că Apelul a ajuns la foarte mulţi, şi a avut impact. La Realitatea TV Apelul Academiei este atacat, printre alţii şi de un "istoric", parlamentar al PnL (am deci justificarea să nu scriu cu N mare).

Un comentariu :

Riddick spunea...

A rămas (încă...) în format .pdf, a dispărut însă linkul de la pagina principală şi arhivă.

http://www.acad.ro/com2017/apelAR/d0208-ApelAR.pdf


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: