19 iunie 2013

BNR nu mai vrea să primească instrucţiuni de la Bucureşti, ci de la Bruxel


Încă un indiciu că revizuirea Constituţiei este un demers anti-România de inspiraţie Bruxel:

"În urma consultării cu reprezentanţii BNR, propun introducerea unui nou alineat, care să vizeze consacrarea expresă a independenţei operaţionale a BNR, în conformitate cu legea în vigoare şi cu tratatele UE care prevăd această necesitate ca băncile naţionale să fie indendente din punct de vedere organizaţional", a spus Chiuariu. (acelaşi Chiuariu care a propus amendamentul pro-gay)

Şi s-a votat la Articolul 137 alineatul : "În exercitarea prerogativelor sale, BNR nu poate solicita sau primi instrucţiuni de la nicio autoritate sau instituţie a statului."

Cum ar veni, se consacră o a patra putere în stat - BNR. Ce-i aia "independenţa Băncii Naţionale" ?! Independenţă faţă de cine, DE REPREZENTANŢII ALEŞI AI NAŢIUNII ? PE BANII EI ?! Face BNR politica financiară, bugetară, monetară şi fiscală în locul guvernului ? Am văzut cât de greu i-a fost lui Viktor Orban să scape de trepăduşul de la banca centrală ungară (care spiona pentru FMI), a trebuit să aştepte mai bine de doi ani, să-i expire mandatul.

Anterior se votase (tot "în urma consultării cu reprezentanţii BNR"), amendamentul: "În conformitate cu tratatele constitutive şi actele legislative ale Uniunii Europene, prin lege organică se pot reglementa: a) transferul de prerogative ale Băncii Naţionale a României la Banca Centrală Europeană [...]"

20 de voturi din 23 (17 pentru şi trei abţineri). Să fi minţit PDL că s-a retras din comisia de revizuire, unde are trei membri ? Că doar n-or fi fost prezenţi toţi (cei rămaşi; PP-DD şi-a retras cei doi membri).

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: