12 iulie 2012

Repetiție generală pentru FURTUL MARE, de la următorul referendum constituțional


  • la fel ca în 2003, referendum pe două zile (duminică+luni ? sâmbătă +duminică ?) 
  • peste noapte se vor "opera" urnele de vot; ăsta trebuie să fie motivul de contestare a unei eventuale OUG modificate în acest sens 
  • în 2003 s-a hotărât prelungirea referendumului cu o zi chiar în ziua inițială; au fost proteste slabe, cum vor fi ele acum ? 
  • în 2003 s-a furat pe față cifra prezenței (reală - sub 40%, oficială - peste 55%) spre a se putea valida referendumul 
Acum nu e numai pentru Băsescu, o fac ca să nu mai fure pe față cifra de prezență, ca în 2003 (reală - 39-40%, comunicată - peste 55%). 

De ce să fure iar ? Pâi, cine vine să voteze pentru o Constituție care ar conține regionalizarea și normele eurodiktatului fiscal ?!


Inpolitics: Referendumul extins – asul din mâneca guvernului Ponta
Un referendum extins înseamnă unul a cărui desfășurare să aibă loc nu în una, ci în două pînă la trei zile. Procedura este analizată intens la guvern în aceste zile, potrivit informațiilor intrate în posesia Inpolitics, în condițiile în care legislația actuală nu interzice acest lucru. Astfel, legea 3/2000, privind referendumul, prevede explicit că doar referendumurile locale se pot derula într-o singură zi, nu și cele naționale. Mai mult, există deja precedentul din 2003, cînd românii au avut la dispoziție două zile, în loc de una, pentru a vota noua Constituție. Argumente în favoarea procedurii se găsesc fără probleme, ținînd cont de importanța scrutinului, ca și de faptul că, spre deosebire de alegerile obișnuite, în cazul referendumului urnele de vot se închid la orele 20,00 și nu 21,00. Pe de altă parte, prelungirea referendumului nu poate fi contestată de către adepții lui Băsescu, întrucît nu poate fi înfățișată convingător drept o șmecherie ori ceva imoral: la urma-urmei, cu cît mai mare participarea, cu atît mai bine pentru democrație, iar votul românilor nu este sub nicio formă influențat de durata scrutinului.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: