11 octombrie 2012

La ICR s-au rotit papionagiii

În paralel, mișcarea papioanelor nu vrea. Ce nu vrea? Nu vrea nimic, bine, îl vrea pe Patapievici, nu pentru că viperele s-ar simpatiza între ele, pentru că nu e voie să te atingi de vreuna dintre ele. Dai într-unul, dai în toți, după cum se știe. Culmea tîmpeniei, au la fel de dreptate în pretenția ca ICR să rămînă a președinției, cum au și cei care o vor subordonată senatului. Adică, tot aia. Monstrulețul antiromânesc HRP nu poate fi clintit. Odată pus în funcție de către frăția pedisto-liberală, adevărată și dreaptă, portocalie, de atunci, fără proteste din partea “intelectualilor” (atunci papioane sedentare nu în mișcare), gata, nu mai mișcă nimic. Bandele papionice, din care o parte se fac că nu-l mai plac pe Băsescu, își urmează cu ferocitate politica Soros, profitînd copios de banii statului pentru a devasta cultural țara.
(La Conu Mişu: Cum se rezolvă problemele în România)

Institutul Cultural Român:

Andrei Marga și Guido Westerwelle vor lucra la reforma instituțiilor europene

Guido Westerwelle, ministrul de Externe al Germaniei, i-a propus președintelui Institutului Cultural Român, Andrei Marga, să colaboreze la realizarea proiectului german de reformă a instituțiilor europene. În invitația adresată, ministrul german al Afacerilor Externe a amintit două dintre contribuțiile aduse de Andrei Marga în domeniu – Die Philosophie der europäischen Einigung (2008) şi The Destiny of Europe (2012) –, lucrări recunoscute la nivel internaţional. Ministrul de Externe al Germaniei a subliniat și „buna colaborare în probleme bilaterale, europene şi internaționale (gute Zusammenarbeit in bilateral europapolitischen und internationalen Fragen)” pe care a avut-o cu Andrei Marga în perioada în care acesta a deținut portofoliul Externelor, precum și dorința de a continua cooperarea în noua funcție pe care o ocupă la Institutul Cultural Român.

De asemenea, și ministrul de stat din guvernul de la Berlin, Michael Link, s-a declarat interesat de volumul The Destiny of Europe, ca bază de discuții pentru amendarea proiectului german de reformă a instituțiilor europene."

*   *   *

Deci - ce e Marga: rinocer pășunist, sau militant europeist ? La ICR s-au rotit doar papionagiii, agenda a rămas aceeași.

În 2008, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, Andrei Marga, a fost amfitrionul unei conferinţe al cărei subiect era destructurarea statelor naţionale şi crearea "Statelor Unite ale Europei". La conferinţă a participat şi generalul Teodor Frunzetti, Şeful (de atunci) al Statului Major al Forţelor Terestre, decorat de "regele" Mihai cu ocazia zilei de 10 mai 2011. Alt participant, profesorul (de la UBB) Michael Shafir, a returnat în 2011 o decoraţie primită de la preşedinte.
Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei.
Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei"
4-6 Iunie, 2008, Cluj-Napoca, România

2 comentarii :

Riddick spunea...

Link dezactivat de ICR:

http://www.icr.ro/bucuresti/anunturi/andrei-marga-si-guido-westerwelle-vor-lucra-la-reforma-institutiilor-europene.html

(Andrei Marga și Guido Westerwelle vor lucra la reforma instituțiilor europene)


Link dezactivat de UBB:

http://web.ubbcluj.ro/news/conferinte/view_conf.php?id=121

(Conferinţa internaţională România şi viitorul Europei.
Contribuţii româneşti la proiectul "Statele Unite ale Europei"
4-6 Iunie, 2008, Cluj-Napoca, România)

http://riddickro.blogspot.ro/2011/05/andrei-marga-propagandist-al-statelor.html

Riddick spunea...

Eh, pagina apare conservată la Wayback Machine ("Arhiva Internetului"), deşi UBB a scos-o din server. "Neconvenabilă" ? ;-)

http://web.archive.org/web/20130127012552/http://web.ubbcluj.ro/news/conferinte/view_conf.php?id=121

La fel şi pentru Marga&Westerwelle:

http://web.archive.org/web/20121014194531/http://www.icr.ro/bucuresti/anunturi/andrei-marga-si-guido-westerwelle-vor-lucra-la-reforma-institutiilor-europene.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: