16 noiembrie 2017

Era clar ce-i cu Ponta cel puţin din 2013


... Când a re-numit-o personal pe Chioveşi pentru un nou mandat la DNA (propunere doar aprobată de Băsescu...). Uitasem episodul ăsta. Ivan Unii s-au prins de prin 2012, când bizonu' votant de USL încă mai chiuia de bucurie că tocmai "învinsese băsismul". Da... iar învinsese.

De-a doua re-numire s-a ocupat Dragnea, dar indirect şi Ponta.


Ce potriveala dracu'. Mona Pivniceru, ministru al Justiţiei (post girat de PnL în guvernul Ponta-USL), a demisionat cu puţin înainte: pe 27 martie (pleca la CCR). Ca să nu apară părtaş la mutarea asta stridentă-şi-iminentă un PnL "încă nebăsificat"?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: