15 noiembrie 2017

E clar. Avem de-a face cu simulanţi, la toate partidele.


"Parlamentul european" a votat azi o rezoluţie împotriva Poloniei condusă de conservatorii lui Kaczyński (PiS). Pretextul a fost mitingul naţionalist de ziua independenţei, cu peste 100.000 participanţi care au manifestat anti UE, anti globalizare şi împotriva trădătorilor Poloniei.

Desigur, guvernul polonez ştie bine cu cine are de-a face şi merge-nainte (poate se trezeşte şi din paranoia cu "ameninţarea rusească", aici mai are de lucrat). 

Cu această ocazie s-au demascat - încă o dată! - europarlamentarii din România, dovedindu-se că niciun partid (şi deci nici PFN-ul lui Rebega) nu este în măsură să pretindă vreo urmă de patriotism: nu ataci patrioţi alături de forţe cu care pretinzi că "eşti în conflict" sau măcar "ai unele divergenţe"! Din 32, 24 au votat pentru porcăria aia de rezoluţie, patru s-au abţinut iar alţi patru n-au participat la vot. Niciun vot împotrivă, "performanţă" atinsă doar de puţine delegaţii de europarlamentari (na că era să scriu delegaţii... "naţionale").
Macoveica a votat "pentru", deşi face parte din grupul... conservator (ECR), care a dat consemn de vot negativ (PiS este în ECR). Până şi şulfa aia de Rebega* a votat "abţinere", deşi era clar care-i miza. Împotriva liniei eurogrupului naţionalist ENF, din care face parte ("contra"). 

nici nu prea se mai ascunde, apare alături de Ponta şi Daniel Constantin (fiind fost membru PC şi în mod sigur trimis cu treabă printre naţionalişti şi eurosceptici); site-ul PFN "e mort" de două luni...

3 comentarii :

Gabriel spunea...

De la români nu este nimic de sperat. Țara se cere desființată, de aceea nici nu se pregăteşte mai nimic pentru centenar.

Riddick spunea...

Aşa pare, ne-au lucrat "bine" aia care ne-au adus aici.

Riddick spunea...

Dacă te apuci să discuţi despre teme serioase cu unii de pe stradă, la un moment dat se blochează: "Hă?! Ce zâsăşi? Cine să facă, io? Neee..."


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: