13 noiembrie 2017

De-aia zic, asistăm la o mascaradă


Tot ce vedem de-o vreme-ncoace (yadda-yadda-yadda...) reprezintă o nouă tranziţie spre o guvernare austerizantă, în condiţiile în care două voturi consecutive (2012, 2016) au arătat că nu există mandat popular pro-austeritate. Care austeritate are ca scop principal - o s-o repet de un milion de ori! - trecerea la euro. Cu sacrificii mari şi în întâmpinarea unora şi mai mari (vezi Grecia, terminată de euro şi UE). E total irelevantă soarta lui Dragnea, din moment ce PSD pare intrat într-un fel de transă hipnotică, fiind lipsit total de reacţii. Sări la bătaie să-l aperi, ori înlătură-l ca piatră de moară ce este, deschide frontul suspendării-demiterii lui Iohannis... Fă, dracului, CEVA!

Dragnea, la re-nominalizarea lui Chioveşi la DNA, în martie 2016 (pe vremea lui Cioloş). Moşmoanda a fost mascată ca "opţiunea tehnocraţilor". Dar... cine i-a instalat votat? Voturile din parlament, la învestire - 398 pentru, 115 contra. "Unde era PSD atunci?"

Bullshit flag
Dragnea: Nominalizarea lui Kovesi pentru un nou mandat la DNA, un gest firesc

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat în fruntea DNA era firească, având în vedere activitatea acestei instituţii.


"Este un demers firesc. Nu este o surpriză pentru nimeni * că este nominalizată pentru reînvestire doamna 
Codruţa Kovesi. Este un gest firesc, având în vedere activitatea DNA. Nu cred că putea să nominalizeze pe altcineva. Dacă a făcut demersul în mod oficial (ministrul Justiţiei-n.r.) este foarte bine", a declarat Liviu Dragnea.

Propunerea ministrului Justiţiei, Raluca Prună, de reînvestire în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a Laurei Codruţa Kovesi a fost trimisă la data de 29 februarie la CSM şi înregistrată la instituţia care urmează să dea un aviz consultativ în acest caz, au declarat, pentru MEDIAFAX, sursele oficiale.
* Nici pentru voi, şulfelor, nu era. Adică nu ştiaţi voi în noiembrie 2015 că peste câteva luni expiră mandatul lui Chioveşi, şi că propunerea e aprobată ea de Iohannis dar trebuie formulată mai întâi de ministrul justiţiei? Care - iaca! - nu mai era de la PSD.

7 comentarii :

Alex spunea...

Daca austeritatea e o idee proasta, stai sa vezi ce idee buna sunt populismele cu crescut salarii din pix. A, stai, ca deja am vazut.

Aferim.

Riddick spunea...

Salariul minim chiar trebuia crescut, că doar n-om fi proştii proştilor. Vin toţi arăbeţii aici şi "ţin" oamenii pe salarii de mizerie (cunosc cazuri numeroase, cu patroni turci şi arabi). Nu-s de acord cu pensiile speciale, cu "buget pentru Casa Duda" şi cu lefuri imense la (anumiţi) bugetari.

Riddick spunea...


O analiză dură a lui Ilie Şerbănescu despre ceea ce face de fapt PSD-ALDE, cine profită de fapt:

În cadrul acestei politici, se încearcă să se dea ceva în plus la nevoiași, dar fără a se pune în discuție rânduielile existente și fără a se lua, cumva, de la bogați, ba chiar dăruindu-le acestora câte un cadou din panoplia „relaxărilor fiscale“, ca să nu se supere, și, astfel, în scurt timp, totul se împotmolește din lipsă de resurse. Pentru ieșire, se dă înapoi, nevoiașii rămânând cu buza umflată, iar bogații cu cadourile fiscale. Totul se soldează, de fapt, cu o aservire economică și mai profundă către capitalul străin, în timp ce se lasă impresia că s-ar lupta pentru nevoiașii români și pentru emanciparea capitalului autohton. Ceea ce are priză mare la fraieri! Opoziția politică de trei parale din România actuală, cu Iohannis în frunte, taxează politica PSD drept „populism“, amplificând atracția populară pentru PSD.

Iată fermecătoarea rețetă PSD! Totul pornește de la exploatarea situației reale din țară. În promisiuni, proiecte și programe se agită măsuri despre creșterea salariilor și pensiilor, care sunt mici și deci interesează la buzunar majoritatea populației. Nu se știe exact dacă liderii PSD sunt în înțelegere cu proprietarii străini ai țării, dar, față de asemenea inițiative, aceștia din urmă nu pot să nu-și arate iritarea, măcar de ochii lumii. Iar liderii PSD, ca să le stingă iritarea, le fac o nouă relaxare fiscală, cadou peste cea absolut abominabilă existentă deja. Apoi, creșterile promise sau inițiate pentru nevoiași sunt încetinite, limitate sau amânate, rămânând să opereze însă cadourile făcute capitalului străin. De fapt, rețeta are o derulare și mai diversionistă. Într-un anumit moment politic, în funcție de situația creată, se agită și mai abitir spațiul public cu amenințări de introducere a unor reglementări fiscale care ar afecta capitalul străin (despre care știe și Grivei că este cel mai mare evazionist fiscal din România, prin externalizarea fără fiscalizare a profiturilor fabuloase obținute sau chiar prin declararea mincinoasă că înregistrează pierderi, și nu câștiguri). A fost cazul taxei pe stâlp sau al amenințării că se înlocuiește impozitul de mascaradă pe profit cu un impozit derizoriu, dar de neevazionat, pe cifra de afaceri. De fapt, agitația este făcută pentru a se introduce noi reglementări fiscale care să afecteze capitalul românesc. A fost cazul TVA-ului defalcat și, mult mai important, al impozitului pe cifra de afaceri pentru firme cu venituri sub 1 milion euro, ceea ce lovește, practic, 90% din IMM-urile românești, care sunt puse să cotizeze fiscal la greu, în locul unor impozite pe profit pe care nu le plăteau pentru că nu aveau pe ce. Cu alte cuvinte, urmează a plăti impozite în contul unor câștiguri nete pe care cele mai multe din ele nici nu reușesc să le realizeze în realitate. În vreme ce, multinaționalele, toate cu venituri peste acest prag, rămân să evazioneze în continuare impozitarea unor profituri pe care chiar le realizează în realitate. Altfel spus, într-un final, amenințătoarele măsuri la adresa capitalului străin dispar de pe firmament, rămânând însă tot ceea ce a vizat capitalul românesc, ce urmează să plătească factura.

https://www.cotidianul.ro/reteta-psd-trei-pierzatori-romani-un-singur-castigator-strain/

Gabriel spunea...

Ca software test engineer, ce cotă de impozit pe venit din salariu plăteşti? Nu cumva ZERO?
Adică, te numeri cumva printre scutelnicii lui Năstase? Pentru că "aitiştii" plătesc ZERO impozit pe salariu, de la Codul fiscal din 2003. Dacă aşa este, crezi că ai calitatea morală să ceri austeritate (pentru alții, evident)?

Riddick spunea...

Nu's aşa ceva... da' hai. :) Zero, din câte ştiu (urmează a se rectifica identic, OUG-ul cu noul Cod Fiscal omisese).

Înţelesesem - ăia din stradă erau scutelnici. :) Jigodii...

Pe de altă parte, îmi pare bine când sunt filmaţi de aproape, sunt în totală disonanţă cu "talpa", mesajul lor nu prinde din cauze subliminale (şi nu numai).

Riddick spunea...

A, gata. M-am prins: Aleksei (primul, pervâi kommentar:) ) este softist. Am intrat şi-am văzut.

Nu-l pun (neapărat) în categoria asta, dar sunt unii care nu au ieşit din manipulare fiindcă au crescut în ea. Eu însumi m-am trezit de-abia în 2005-2006, după nu-urile francez şi olandez de la referendumul pe "Constituţia Europeană", şi complet în 2010, când "am ieşit din băsism".

Riddick spunea...

Era clar ce-i cu Ponta cel puţin din 2013, când a re-numit-o personal pe Chioveşi pentru un nou mandat la DNA (propunere doar aprobată de Băsescu...).

http://riddickro.blogspot.ro/2017/11/era-clar-ce-i-cu-ponta-cel-putin-din.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: