15 septembrie 2017

Sistemul ameninţă şi se pregăteşte de atac


Ţinta nu-i PSD(-ALDE), ci programul de guvernare. Nu trebuie să persiste impresia că un program antiausteritate poate avea succes electoral şi poate fi lăsat să ajungă a fi implementat, dând rezultate. Şi când nu reacţionezi deşi ai informaţii - doar "eşti la putere", nu?! - te numeşti complice.

O spune (indirect) SOV, această creaţie a Sistemului acum pe post de whistleblower pe telecomandă:
La începutul primăverii v-am avertizat că, din toamnă, va izbucni o criză economică majoră, lucru confirmat astăzi nu doar de către BNR, ci și de Wall Street Journal. Urmare a atacului SRI asupra PSD, această criză va lovi România mult mai devreme și mai puternic decât va lovi alte state, și asta se va întâmpla nu doar din cauza absenței unui lider autentic al PSD, ci și urmare a faptului că s-a ajuns ca în locul deciziilor să se prefere discuțiile și în locul acțiunii, raționamentele. Așa zisul proces decizional s-a transformat într-un concurs de popularitate, programul de guvernare al PSD transformându-se astfel într-un veritabil și caraghios fake news.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: