04 septembrie 2017

© my angry rants (5)


Motto-urile pe care le pun pe blog. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

* * *
O parte din "clasa de mijloc" (considerată aşa doar în comparaţie cu majoritatea care trage mâţa de coadă) a ajuns să fie compusă din căpşunari care trimit bani acasă şi din foşti proprietari de terenuri pe care le-au vândut (străinilor ori "imobiliarilor"). A doua categorie este în creştere însă îşi pierde în mod accelerat statutul pe măsură ce consumul seacă vremelnica agoniseală.

Mă, al dracu' Coldea ăsta, "ce minte diabolică a avut el şi cum s-au subordonat atâţia la ilegalităţile pe care le-a ordonat". Aşa-i acum narativul, că nu prea mai poţi acuza "regimul băsist". Astea-s bullshituri, să nu vadă bizonu' mai departe, adevăraţii trăgători externi de sfori din spatele marionetelor.

MApN nu mai are bani. Pâi câţi bani înghit "misiunile externe" (mai are şi MAI din astea) prin Irak, Afganistan, "Kosovo"? Ce interese are România p-acolo, şi de atâţia ani?!

Dar era evident! Şi chiar Digi l-a dat în vileag (involuntar, desigur) pe starul guvernării tehnocrate, Gabriel Biriş: "avocat specializat în taxe şi impozite". Adică, consilier pentru evazionism şi optimizări fiscale. Să n-o mai lungesc: ajunsese un lătrău lobbyst al big businessului să fie considerat o referinţă în chestiuni privitoare la dările salariaţilor!

Oi fi io mai retrograd, aşea, da' nu-mi dau seama cum poate fi numit "progres" specularea pe bursă a energiei, de fac unii bani "din tastatură" cumpărând şi revânzând online, din birou. Nu tu cabluri, transformatoare - nimic! De crezi sincer că "piaţa liberă" (arătând astfel) va coborî preţurile, înseamnă că ai probleme serioase...

Una câte una, promisiunile electorale PSD-ALDE sunt fie abandonate, fie amânate, fie "modificate". Nu însă şi promisiunile către Factorul Extern, pentru alea "este" bani.

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(septembrie-octombrie 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):