14 septembrie 2017

Lucrătura e profesionistă, cu variante de rezervă şi coordonată însă PSD-ALDE pot face ordine aici dacă vor cu adevărat


Jocul este mai complicat decât varianta în care apare descris (eu cred că Ţuţuianu-i tot de-al Sistemului, fiind schimbat de chichi ca şi Ponta şi alţii). Controlled opposition, smoke and mirrors. Vin câte unii şi cu măsuri bune şi le aplică pornesc sau măcar le enunţă, iar după ce bizonu' adoarme liniştit că "ai lui" fac ce trebuie... deodată nu se mai poate face. Însă la o privire mai atentă încep să cadă alibiurile şi începi să vezi distribuţia pe roluri.


Cotidianul:


Norii SRI s-au mai răzbunat...

Pe când era șeful Comisiei parlamentare de control asupra SRI, Adrian Țuțuianu a condus în așa fel una din cercetările Comisiei, încât SRI a fost constrâns să denunțe protocoalele secrete ale Serviciului cu DNA (și cu alte instituții din sistemul judiciar). Acest eveniment (denunțarea protocoalelor) a fost o lovitură care a pus capăt dictaturii SRI-DNA. Judecătoriile din țară s-au simțit eliberate de multe constrângeri nelegale și au început să dea sentințe conforme cu legalitatea și, adesea, potrivnice DNA.

Fostul Binom a considerat (având informații verificate) că nu Dragnea a cerut anularea acelor protocoale, ci că Adrian Țuțuianu a fost inițiatorul luptei parlamentare antiprotocoale. Partea sereistă a Binomului a căutat răzbunarea. Prilejul s-a ivit când, în contextul amânării rectificării Bugetului, s-a putut lansa în sistemul administrației militare a țării un semnal de panică: nu se vor putea plăti unele drepturi salariale ale militarilor pe luna septembrie! Ministrul a neglijat starea de panică din Armată. Departamentul financiar-fiscal din MApN a comunicat către unități ce se va întâmpla cu salariile în septembrie, la cererea unităților, panicate de zvonuri profesioniste. Departamentul financiar-fiscal al MApN a urcat pe site-ul oficial acest comunicat. O greșeală enormă. Starea de panică a devenit una generalizată: dacă Armata nu mai are bani, nici alte ministere nu mai au, iar Guvernul ascunde ceva grav despre veniturile Bugetului.

Starea de panică s-a instalat rapid și, la fel de rapid, ministrul a fost obligat să-și asume, prin demisie, cauza acestei stări. I se datora și lui, prin neglijență. Se mai datora contextului în care rectificările la Buget erau mult întârziate. În principal, se datora acelui comunicat de pe site-ul MApN, care venea să confirme propaganda opoziției, cum că veniturile de la Buget s-au prăbușit.

Totul pare a fi fost lucrat în trei timpi: propagandă, zvonuri panicarde în Armată, comunicat care confirmă zvonurile sub aparența că vrea să le stingă. Metodologia „evenimentelor“ are un aer superprofesionist. Un bun fiscalist, împreună cu un diversionist din SRI, puteau propune această metodologie. Ea nu putea urmări doar demisia ministrului Țuțuianu, ci și o stare socială de panică mai amplă, care ar fi fost dirijată spre mari proteste antiguvernamentale.

MApN-ul are a căuta printre finanțiștii săi niște acoperiți. Pe de altă parte, cineva, sau Cineva, pare extrem de îngrijorat că Guvernul anunță o rectificare pozitivă. Lumea a înțeles așa: nu mai sunt bani pentru mâncarea soldaților. După câteva ore de comunicări repetate, știrea a fost corectată: sunt bani pentru suplimentul de hrană al angajaților MApN (care e un fel de spor la salariu), dar Ministerul Finanțelor a cerut să fie plătit acest supliment în două tranșe - avans și lichidare. Nu a crezut multă lume corectura știrii, căci ministrul Apărării a ieșit „pe sticlă“ să spună că a vrut să mute niște bani din trimestrul IV în trimestrul III, ceea ce sugera că s-au terminat înainte de vreme banii pe trimestrul III.

Altă comunicare catastrofală. Care să fi fost adevărul, oare?

Creșterea accizei la benzină urma să aducă încasările Bugetului la nivelul cheltuielilor Guvernului abia la finele lunii septembrie. La mijlocul lui septembrie, apărea o strâmtoare. Ea putea fi parcursă numai ajustând pe ici, pe colo (la fiecare minister) plățile de la 15 septembrie. Așa a ajuns și MApN să-și amâne o parte din sporul de hrană cu două săptămâni.

Știind că din pricina propagandei opoziției, care tot anunța iminența unei crize de plăți, Guvernul nu va recunoaște strâmtoarea, iohanniștii profesioniști au încercat să transforme aceste două săptămâni în prilej de posibile mari demonstrații antiguvernamentale. Se pare că în schema de joc ar fi intervenit și una din acele prognoze FMI, care ne-a obișnuit deja cu ultrapesimismul său antipesedist.

Demonstrațiile ar fi fost prezentate în presa occidentală ca fiind cauzate și de (mai ales de?) intențiile pesediste de reformare a sistemului judiciar.

Demisia ultrarapidă a lui Adrian Țuțuianu a alertat liderii NATO, care au aflat, astfel, la fel de ultrarapid, că niște băieți deștepți din SRI ar fi pus la cale un joc periculos. Finalul evenimentului a complicat însă orice încercare de a-l înțelege: Dragnea nu va sprijini întoarcerea lui Țuțuianu în fruntea Comisiei SRI. Acest final te obligă să-l vezi pe șeful PSD „îngeraș“ printre norii SRI.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Mirel Axinte ("Bleen"), 2016: "A vorbi despre o Uniune a națiunilor e absurd atâta timp cât Uniunea în sine e o reacție împotriva națiunilor. Est-europenii au văzut aderarea la UE ca o ocazie pentru afirmarea națională, după 50 de ani de bocanc rus. Sunt națiuni tinere și întârziate, nedezvoltate, care nu și-au dus copilăria național-acneică până la capăt. De națiuni nu mai poate fi vorba în UE. Națiunea e un onanism sinucigaș și păgubos. Fuse și se duse. Da, noi, esticii, suntem neterminați național dar asta e, timpul nu stă în loc pentru noi. Nu ne-am exersat suficient statalitatea și națiunea dar nu ne mai putem întoarce în secolul XIX.
Singura șansă a UE e transformarea în federaţie.
E nevoie de federație din două motive:
1) Guvernările statelor, indiferent de ce grupări s-ar afla la putere, nu pot influența sau bloca politicile federale. Indiferent ce țăcăniți ajung la putere în unele state componente, UE și politicile federale nu sunt afectate.
2) Statele membre nu pot părăsi uniunea și nu se pot juca de-a șantajul.
Cum se vor împăca etniile, națiunile, într-o astfel de construcție federativă?
Cum se vor aglutina?
Imigrația din afara Europei și migrația în interiorul Europei. Ăsta e răspunsul. Marile centre urbane nu mai au identitate națională și acest trend se va extinde. Dinamica socială și economicătransformă identitatea națională în identitate europeană."


Mirel Axinte ("Bleen"), 2017: "Orice acțiune de subminare a suveranității naționale pentru occidentalizarea României e o acțiune benefică. Obiectivul final și idealul nostru ar trebui să fie topirea statalității românești într-un stat (federal/confederal) european-occidental. De fapt, nu ar trebui să fie, chiar ăsta e."

Postări populare (nu P.P.E. !):