04 iulie 2017

pastila R (4)


Cu un deceniu "peste" Melanie Trump (madam Iohannis) şi cu aproape două (madam Macron), cele două se prostesc afişându-se în aproape-mini jupe. Să fi fost mai atente la ora de latină: fugit irreparabile tempus...

Afirmaţia "În democraţie, Justiţia este total independentă" este o lozincă pentru retarzi. Adică, poate fi controlată doar de Ocultă, iar ministrul justiţiei este pus la mişto, chiar dacă are atribuţii legale şi constituţionale în materie. Ori joci dur, ca partid de guvernământ, şi exerciţi real puterea (însă numai în interes naţional), ori te prostituezi maimuţăreşti.

După previzibila (şi apropiata) dispariţie a "Statului Islamic"/ISIS, pretextul unor "binevoitori" de a se amesteca în chestiunile din regiune devine "Kurdistanul". Kurzii pun la cale un referendum pentru independenţă, care nu-i decât o declaraţie de război sub o altă formă. O fac fiindcă se bazează pe nişte aliaţi?

În locul PSD-ALDE aş exploata (lărgi) breşa apărută la "centru-dreapta" prin poziţionarea pro-gay a USR. Cu un PnL care a apucat să afirme susţinerea pentru referendumul pro-familie, l-aş convoca chiar în toamnă. Iar cu UDMR care refuză - în ajunul Centenarului - recunoaşterea statului naţional unitar român, aş avea ca opoziţie un grup "cu bube-n cap" şi de o credibilitate îndoielnică.

A început seria incidentelor violente provocate de soldaţi străini (în acest caz, unul american). Aduşi pe-aici în scopuri dubioase. Nu se pot exclude nici continuări de genul unora de prin '44-'45-'46, când au ajuns "cazaţi" la Cimitirul Eroilor Sovietici borfaşi, scandalagii ori violatori în uniformă.

Activistul pro gay Dragoş Bucurenci, în direct la TVR1: "Nimeni n-a vorbit despre adopţii în cupluri homosexuale". Da-da. Încă din momentul abrogării faimosului Articol 200 din Codul Penal, am ştiut că nu se vor mulţumi doar cu atât, vor cere "drepturi depline" ("căsătorie"). Pe de altă parte, cum dracu' aplicai "corect şi legal" Art. 200 C.P. altfel decât  printr-un flagrant cu martori+poze/filmări? Brrrr...
Bă, şi cum dracu' să-l inviţi în România pe premierul luxemburghez?! De gen/sex masculin, dar care "legal" este... "soţie"?!

Cea mai clară tranşare a contradicţiei dintre PSD-ALDE (care anunţă diverse proiecte legislative) şi guvernul de coloratură nu-chiar-atât-de-clară (care le respinge) ar fi chiar pornirea lor din parlament, ca iniţiative legislative parlamentare. Dar asta nu se va întâmpla, nu-i aşa?

Doar o mică atenţionare pentru cei care iau în considerare B1 TV şi Evenimentul zilei, mai ales după aşa-zisa "trădare (a băsismului)". Patronatul este comun: "Bobby" Păunescu, beizadea de tranziţie. La B1 TV i s-a pus la dispoziţie "tribună" (emisiune) activistului Remus Cernea, care face propagandă stângist-progresistă şi pro-gay. Iar la Eveniment e şef mare Mirel Curea, care a început o propagandă de susţinere a vaccinării obligatorii; băiat de ofiţer superior RSR.

Nu va mai dura prea mult până ce spoiala de patriotism ("naţionalism") a coaliţiei PSD-ALDE se va coji şi va ieşi la iveală acelaşi miez progresist-globalist ca şi la PnL-USR-PMP-UDMR. Reamintesc doar un singur episod recent (2013), când - în proiectul de revizuire a Constituţiei  - USL convenise cu "băsiştii" să introducă amendamente care subminau statul naţional român (regionalizarea, "drepturile" persoanelor LGBT şi "independenţa totală" - faţă de stat! - a BnR...).

Timp de cel puţin CINCI ANI majoritatea băncilor (străine...) din România şi-au ascuns profitul real sau au declarat de-a dreptul "pierderi". Ca şi majoritatea multinaţionalelor. Şi nu s-a găsit/căutat soluţie legislativă sau operativă pentru a opri jaful.

De ce să vină guvernul (executivul) cu proiecte de lege, altele decât cele care conţin date economice şi pentru care parlamentul (legislativul!) nu are (de ce?) aparat pentru efectuarea simulărilor? Dragnea îi cere lui Tudorel Toader să vină cu legile justiţiei "până la sfârşitul lui august", Tudose declară că ele "vor fi gata când vor fi gata". Nu reţin ca guvernul polonez să fi mers pe la Bruxelles pentru aprobări pe legile justiţiei, cum a făcut cel român, prezentând "schiţele" mai întâi acolo şi nu în parlament.

Cum să iei, bă, rachete (Patriot) la mâna a doua!? Nu contează că din stocuri israeliene (ori klingoniene ori marţiene). Când dai banu' gramadă, ai pretenţii, ceri marfă "din fabrică". Sau ai alte interese, desigur...

Observ o "inconsistenţă" care apare la mai toţi libertarienii, cei care se opun interzicerii "căsătoriei gay" (da' ce aveţi, domn'e, de ce vă băgaţi voi/statul peste modul cum dispun ei de corpurile lor?). Aceiaşi indivizi militează pentru vaccinarea obligatorie însoţită de sancţiuni pentru refuz. Adică, statul acum are voie să dispună ce trebuie să se întâmple cu corpurile cetăţenilor săi.

Suprapunere perfectă între tehnocraţi şi PSD+ALDE, şi priorităţi comune. Vaccinarea obligatorie, acte biometrice, tain fix la "apărare" şi limită rigidă la deficit (dezvoltarea şi nivelul de trai, pot să aştepte, dă-le dreacu'...). Contribuţiile sociale transferate total pe angajat (am fi unicii din UE). Şi provocări la "Ivan" (aici sper că-şi vor asuma integral căcatu' şi nu vor avea aşteptări ca noi să ne băgăm pentru ei când o veni "replica").

Am ajuns în blocaj. Oferta politică se rezumă la două "articole": cei care se prefac că vor mărirea salariilor, şi cei care cer public ca ele să nu crească.

Citeam o ştire despre pătrunderea automobilelor electrice în România şi despre dificultatea aprobării unei instalaţii electrice trifazate (necesară pentru încărcarea acumulatorilor). Pâi ce naiba fac ăia de la bloc, fiind grupaţi mulţi la un loc şi existând limitarea actuală de 5kw putere instalată (monofazată) per abonat? Durează încărcarea, vin boschetarii noaptea şi fură cablurile. N-ai parcări, unde să mai pui şi staţii de încărcare (plus transformatoare, alea-alea). Şi zvonurile cu interzicerea motoarelor cu ardere internă "după 2040"...

Încă n-am auzit despre eliminarea totală a subvenţiilor pentru presă* şi executarea datoriilor televiziunilor (Realitatea TV, de exemplu). Şi te mai plângi (tu, coaliţie de guvernare) că eşti atacată de media. Pâi, echilibrează situaţia, dracu'! Cee, te pomenesti că dacă închizii tu ochii, opresc ei lătratul? Au nu cumva sunteţi pe-o mână, de rămâne treaba tot aşa?
* "Măcar pentru presa culturală..." Bă! aţi înnebunit?! mişună de sorosişti.

 Ce lipsă de viziune şi de soluţii. Decenii pierdute ireparabil. Să nu ai (ca popor) decât alternativa PSD-ALDE la politica "pe linie UE" trâmbiţată de PnL/PDL, PMP şi USR. Adică, pe unii care mimează că ar fi altceva, şi care doar din cauza asta întârzie sau dau rasol măsuri pe care "euro-habotnicii" le-ar aplica accelerat. Subprodusul util ar fi, totuşi, amânarea nedefinită a dezastrului numit trecerea la euro.

"Generalul" (în rezervă) Emil Străinu. Pentru sorosişti şi deontologi, este "ceauşist", "conspiraţionist". Pentru naţionalişti, trece drept unul de-al lor. Wrong! Ipochimenul era căpitan în decembrie 1989 şi în dimineaţa de după noaptea lichidării parţiale a comandoului Trosca, declara la faţa locului - filmat de camerele TVR - că "erau terorişti". Deci, de pe atunci dezinformator. Să nu ştii tu, ofiţer din dispozitivul de la sediul MApN, situaţia reală după atâtea ore? EXCLUS!

Văzând ce se tot întâmplă cu "Justiţia" (şi nu numai în România), am ajuns la concluzia că principiul "separaţia puterilor în stat" nu este decât un subterfugiu pentru a scoate "puterea judecătorească" de sub controlul popular (exercitat în principal prin vot, alegând între programe diferite). Precum un ventrilog care mânuieşte o păpuşă "vorbitoare", politicul prezintă "Justiţia" ca fiind o entitate distinctă, când de fapt nu-i decât un instrument.

Continuă operaţiunea de demoralizare*. Cele mai noi evoluţii. Purtătorul de cuvânt al PSD Timiş declară că Grindeanu nu-i exclus din partid, ba chiar că ar mai fi preşedintele organizaţiei judeţene. Consilierul lui Tudose atacă programul de guvernare. Tăriceanu/ALDE se poziţionează alături de Tudose împotriva liniei oficiale PSD. De mai bine de două luni, ALDE nu mai are un site web care să permită accesarea; al doilea partid guvernamental o arde pe Facebook.
* Scopul - demobilizarea, inducerea impresiei "nu-i nimic de făcut/votat, oricum se duc aceleaşi politici, contrare opţiunii majoritare".

Cu străinii, guvernul PSD-ALDE îşi ţine cuvântul. Şi o şi declară - printre altele, 2% la "apărare" şi sub 3% la deficit. Nouă, ne spun că nu putem s-o ducem atât de bine precum trecuseră în programul de guvernare, dar nu dau prea multe explicaţii. Însă noi ştim: n-o permit "angajamentele externe".

Dragnea a spus ce trebuie despre Soros. A fost ceva minimal, raportat la "portofoliul" personajului citat. Vorbele vor fi urmate şi de acţiuni concrete ale coaliţiei împotriva Reţelei Soros?

ÎN PARLAMENT (cu preluare în mass-media) trebuie să fie susţinute subiecte si analize asemenea celor pe care le mai scriem noi pe bloguri, ori se mai strecoară ici-colo prin barajul mediatic. Cât timp nu se întâmplă asta iar unii precum Radio România Actualităţi sunt demascaţi de HotNews/Soros ca fiind "agenţi de propagandă ai Rusiei",  înseamnă că mai este drum lung.

După toate câte s-au întâmplat şi după ce este în pregătire, se pare că din toamnă se va schimba fie linia, fie componenţa politică a guvernului (majorităţii). PSD-ALDE joacă prost aceeaşi comedie tip USL, "ne-aţi dat majoritate şi noi v-am dat pe mâna tehnocraţilor".

Priorităţile clasei politice: părerile ambasadorilor şi "investitorilor" străini, maxim 3% deficit şi minim 2% la "apărare" (apărăm pe cine, de cine?).

Dacă "noi" nu l-am sancţionat pe Coldea, care a ieşit... onorabil la pensie după toate câte le-a făcut, atunci de ce am fi atât de ipocriţi încât să bombănim că de ce a fost primit de ziua naţională la ambasada Licuriciului, unde a sărit să-l pupe Georgian Pop (PSD), fostul şef al comisiei parlamentare de "control" al SRI?

Chioveşi nu poate fi schimbată fiindcă Iohannis. Care Iohannis există fiindcă PontaPSD (chiar n-aveau un alt candidat în loc de Cimpanzeul Mongol?). Iar Chioveşi există fiindcă Prună. Şi Prună, fiindcă PSD-ALDE (care au cedat puterea tehnocraţilor, în 2015). Mi-e scârbă văzând atâta ipocrizie, chiar nu observăm sforile, groase cât odgoanele?

Parlamentul a intrat în vacanţă până la 1 septembrie, lăsând nefinalizată (la Senat) legea privind referendumul pro-familie. "N-a fost timp", erau ocupaţi cu scandalul GrindeAnus. Referendumul este sabotat. Va fi ori împins în iarnă (noiembrie-decembre), ori amânat până la Sfântu' Aşteaptă.

Dacă Tudose-Drojdie are (în urma întâlnirii cu Klemm) dubii privind impozitul pe cifra de afaceri*, atunci poate parlamentul (=PSD+ALDE+UDMR) va face ce trebuie la legiferarea noilor taxe.
* au început birişii să latre cum că "tratatele UE interzic altă impozitare pe cifra de afaceri în afară de TVA", da' io zic că tot parlamentu' ar trebui să tranşeze aici (dacă mai există).

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(iulie-august 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: