03 martie 2017

pastila R (2)


Te pomeneşti că Dragnea o fi comentator politic, nu lider al coaliţiei de guvernare şi lider al PSD. Cea mai recentă zicală de-a sa este despre vaccinare: „Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”. Da, teleormane, nu trebuia să repeţi. Matale ai rezerve, da' ministrul sănătăţii merge-nainte cu legea care obligă (!) părinţii să vaccineze copiii, şi GrindeAnus o susţine. Nu mai înşir lista "dezacordurilor" care între timp au trecut de legiferare...

De câteva zile circulă zvonul că există tratative avansate pentru înfiinţarea unei baze de rachete nucleare pe teritoriul României, şi "personajele relevante" tac, de parcă n-ar fi exisat "prealarmarea".

Lucian Bolcaş, la România TV (citat aproximativ): "Aţi dezvăluit că au fost foarte multe mandate de interceptare 'pe siguranţă naţională'. Mai important mi se pare faptul că n-a existat nicio respingere [din partea justiţiei], toate s-au aprobat, fără nicio excepţie".

Ipoteză: Ghiţă ar putea fi o cârtiţă implantată în Serbia (azil politic, procese interminabile, refuzul sau tărăgănarea extrădării, detenţie, etc.). Are antecedente de cooperare cu anumite medii "ostile Vestului" de pe acolo. Cam la fel ca implantarea lui Ponta pe lângă Erdogan (după puciul din Turcia a mai auzit cineva de vreo acţiune de-a lor comună?). Turcul s-a prins ce hram poartă Ponta. Poate s-or prinde şi sârbii ce-i cu Ghiţă, amicul lui Ponta.

La dracu' cu Ghiţă! Ce să mai aştepţi de la unul care a fost cu Sistemul până-n ceasul al unsprezecelea, care a pus stop dezvăluirilor tocmai când trebuiau să urmeze "piesele grele", care face greşeli după greşeli, şi care foarte probabil îşi va negocia situaţia, preţul putând fi chiar închiderea televiziunii România TV ori "sucirea" ei la 180 de grade (cum a făcut Realitatea TV de prin 2010).

Se pare că o soluţie pentru a evita vaccinarea forţată a copiilor ar putea fi renunţarea la cetăţenia lor română (demers efectuat de părinţi), cu asumarea costurilor suplimentare privind şcolarizarea: ia să văd eu copii de diplomaţi străini respinşi la şcoli private din România pe motiv de nevaccinare. Diplomaţi din ţări  cu demnitate, nu din lagărul UEist. Cetăţenia se poate redobândi apoi la cerere la majorat sau după depăşirea vârstei de vaccinare. Vaccinul este o medicaţie, şi totuşi nu există "obligativitatea legală" pentru vreun medicament, ci numai pentru vaccinare. Clar, agendă impusă din exterior, şi niciun partid nu ia atitudine (alo! PRU, PFN...).

Când aflu că "pentru creşterea încrederii reciproce" au loc întâlniri la înalt nivel sau sunt încheiate tratate între puteri care oficial au interese opuse, oscilez între amuzament şi enervare. Încrederea nu ţi-o pot da decât chestii precum: susţinerea populară, o economie cât mai puţin dependentă de acţiunile "partenerului de dialog", reţelele de agenţi, aliaţii cu aceleaşi interese ca şi al tale, bâta nucleară la vedere şi "pumnalul ascuns sub togă" (Planurile B).

Cum dracu' de au putut unii crede că Trump ar fi altceva decât ceea ce este? Adică, un om din interiorul Sistemului. A înşelat vigilenţa lor înconjurându-se (recent...) de colaboratori onorabili, cu "antecedente" reale de dezacorduri cu Sistemul. Colaboratori pe care îi îndepărtează pe rând, odată ajuns în funcţie (las' că i-a înlocuit cu ginerele lui de la Goldman-Sachs). Personal, având şi "experienţa Băsescu" (acelaşi deghizament aplicat în România), am avut permanent rezerve faţă de "Trump Revolution". Acum, confirmate.

Concluzii în urma atacului american împotriva statului sirian:
- nu are nicio justificare legală, nu are în spate vreo expertiză imparţială ori vreun mandat validat internaţional; este o agresiune "semnată", după cea executată prin interpuşi controlaţi (Al Qaeda, ISIS, etc.).
- în sine, nu are niciun efect (militar) imediat, dar "justificările" sună exact ca propaganda "Ceauşescu a făcut 60.000 de morţi" şi ca propaganda antisârbă de la începutul anilor '90, şi anunţă "ceva"
- Trump se arată drept ceea ce este dintotdeauna: un pion al neoconilor; nimic nu va putea schimba acest adevăr, mascat până acum de propagandă; sistemul bipartid american actual îşi arată definitiv limitele
- acorduri încheiate între tabăra UE/NATO/SUA şi tabăra aliaţilor Rusiei nu-şi au rostul, cel puţin pe termen mediu; Rusia poate prelua (pe plan global, şi măcar imagologic) conducerea conservatorismului, dar are nevoie de eforturi susţinute în acest scop, şi - bineînţeles - de o dorinţă reală
- mingea este acum la Rusia, Iran, Irak şi China, to mention but a few; pur şi simplu nu-şi permit să piardă Siria, precum Libia, Serbia şi Ucraina
- guvernele-lacheu (inclusiv cel "român") îşi manifestă în mod jegos "adeziunea" la atac; electoratele ar trebui să sancţioneze liderii care atrag pericole.

Jocul suicidar Balena Albastră pare a fi ceva mai vechi şi cu mult mai mulţi participanţi. Balena albastră cu stele galbene a apărut prin 1992, odată cu transformarea Pieţei Comune (Comunităţii Economice Europene) în UE prin Tratatul de la Maastricht. După care au apărut aberaţiile, precum euro. Un singur exemplu: Irlanda, "tigrul economic european" al începutului anilor '90, care vine-n cap odată cu trecerea la euro şi cu "evoluţiile" CEE->UE.

Adică, ce?! Ar fi trebuit ca şobolanul Tudorel Toader, membru al comisiei de "doctorat" a lui Chioveşi, şi membru al Comisiei de la Veneţia (unde cică ar "reprezenta" România), să nu procedeze ca un ministru băsist sau cioloşist?

Dacă înainte de intrarea în UE ni se flutura iluzia prosperităţii ce va să vină, acum (la "reformarea UE") suntem abordaţi cu iluzia imperială, cum că România "va fi parte" la luarea deciziilor, de va face parte din nucleul dur. Io o să cred cioaca asta când oi vedea salariul mediu RO la cel puţin 50% din media UE. Şi nu peste un cincinal!

Jaful cu beneficiari externi este "justificat" în faţa românilor prin fraze care conţin expresii-tip: liberalizareinfringement, legile pieţei liberedirective UEreforme, retragerea statului din economiereorganizareguvernare corporativăprivatizare. Sunt invocate abstracţiuni în locul unor acţiuni care ar trebui să servească binelui românilor.

Când ăştia spun "Noi vrem să facem parte din nucleul dur al UE" ar trebui înţeles imediat că înseamnă subordonarea lor faţă de profitorii existenţei mecanismului numit UE şi refuzul colaborării cu unii care au multe interese comune cu noi (dar care şi le mai şi apără), precum "vişegrazii". Ambiguitatea este întreţinută voit, cum să spună ei că este vorba despre alinierea lor necondiţionată la acţiuni, planuri, ordine şi interese defavorabile României?

Oligarhia RO "respinge Europa cu două viteze". * Nu fiindcă n-ar fi "echitabilă", ci fiindcă românii ar putea să înţeleagă, în sfârşit, că "beneficiile integrării" sunt amânate la infinit şi că ele nu mai justifică respectarea eurodiktatelor (austeritate, privatizări "EU-oriented", salarii ţinute jos, dezvoltarea prin credite blocată pentru a nu se depăşi limita deficitului, armată UE...).
* La acest moment. Dar odată pornită schimbarea, va recurge la justificări şi o va promova

Binomul Iohannis-Dragnea ţine-n şah încă-majoritatea. Nu mi-e clar dacă Tăriceanu face opoziţie Sistemului în mod real sau doar mimează pentru bizonu' pesedé, să se vadă că "unii dintre ăi de i-am votat încă se mai agită".

Un comentariu :

Riddick spunea...

Motto-urile pe care le pun sub headerul blogului. Cele mai recente din listă sunt cele din partea de sus. Din formulări se pot deduce (retroactiv) "momentul şi subiectul tratat".

(martie-aprilie 2017)


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: