07 octombrie 2016

"Iohannis nu a fost niciodată gângav, a jucat acest rol, pentru că doar așa putea să câștige"


(gângav = "ingenuu", neregizat, autentic, "ardelean/serios"; simularea "defectului" urmărea obţinerea "efectului" asupra publicului; autorul pune o concluzie cel puţin naivă, în contradicţie cu restul articolului)

ARADON:

COMENTARIUL ZILEI 
Joc secund pe scena României

Conform legislației în vigoare, vă avertizez că urmează considerații - nu pot să spun „dezvăluiri” cum titrează „saiturile” de două parale - care ar putea să vă afecteze emoțional, ca să nu zic „comoțional”.

Pentru a mă apuca de acest articol, am făcut un sacrifiu incomensurabil, am renunțat să mă uit la Piedone, reîncarnat în persoana Laurei Codruța Kovesi, pentru că niște considerații de gazetar prost îmi stăruiau pe memoria fotografică a creierului. Considerații legate direct de spontana logoree a „mutului” ales președinte al României, grație serviciilor secrete germane și franceze, înfrățite cu grupul de infractori din serviciile secrete ale României. Servicii care, în paranteză fie spus, duc o bătălie cruntă cu cei care, din interior, nu mai servesc interesele României, ci au devenit slugi ale multinaționalelor care au cifre de afaceri multiplu de PIB-ul multor țări, printre care și România.

Să revenim: Klaus Iohannis ia cuvântul peste tot, dă verdicte, nu mai citește de pe nicio foaie pusă la dispoziție de către consilierii săi, limba nu i se mai împiedică, nu mai funcționează „încetinitorul de particule”, vorba unui confrate pe care nu vreau să-l cataloghez drept „ungur răutăcios” . Uimitor, Iohannis vorbește cursiv, având un debit verbal mai performant decât debitul apei pe conductele de apă rece sau caldă în toate instalațiile posibile sau imposilbile din Arad (scuze, mă opresc din considerații, îmi place teribil faza în care Piedone le dă în freză bandiților). Gata, a trecut faza, așa că pot să zic mai departe. Ca om de teatru, vreau să spun un singur lucru: Iohannis nu a fost niciodată gângav, a jucat acest rol, pentru că doar așa putea să câștige. Și, ca să justific titlul: „nadir latent, poetul ridică însumarea de harfe răsfirate ce-n zbor invers le pierzi și cântec istovește, așa cum numai marea meduzele când plimbă sub clopotele verzi”. Sub nicio formă un gângav nu va vorbi vreodată cursiv. Uite că Iohannis vorbește cursiv și nimeni nu remarcă acest lucru. Poate că este bine, poate că Iohannis chiar iubește România, poate că este salvarea noastră. Dar, atunci, să o spună! Și să o facă!

„Dacă nu noi, atunci, cine, dacă nu acum, atunci, când ?” un român​

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: