06 iulie 2016

Omisiuni esenţiale


Specialiştii lu' Peşte, cum trec ei de toate în "Proiectul de ţară", numai nu şi creşterea nivelului de trai şi un Plan B în cazul în care UE (dar şi NATO) încetează să mai existe sau apare o decizie de ieşire din organizaţie.

S-ar putea ca partea cu nivelul de trai să apară, totuşi. Era fluturată intens la momentul referendumului "Constituţiei europene" din 2003, şi la cel al intrării în UE (2007). Ce a urmat, se ştie.

Îi duce capul la prostii. Proiectul vorbeşte doar despre o Românie în cadrul UE. La fel ca în 2013, când în proiectul de revizuire a Constituţiei s-a prevăzut trecerea în textul constituţional a apartenenţei României la UE şi la NATO, ca şi când n-ar putea apare posibilitatea ca organizaţiile respective să dispară sau să-şi schimbe titulatura. Sau să ne săturăm dracu' de ele...

2 comentarii :

Anonim spunea...

Sasone a primit in plic proiectul de tara pe la intrunirile alea unde se plimba cu aer de majordom.Regionalizare,distrugerea definitiva a invatamantului si a sanatatii ,vinderea completa a terenului arabil,astea ne asteapta daca UE nu-si da duhul.Este ca epitaful de la Sapanta:"Sub aceasta cruce grea, Zace biata soacra mea(UE). Trei zile de mai traia zaceam eu si citea ea"

Riddick spunea...

Exact ! La fel și cu "flota NATO pentru Marea Neagră", când au dat înapoi bulgarii.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: