02 iunie 2016

N-aş exclude total "eventualitatea tentativei", e unul dintre scenariile pregătite României

Ar putea ajuta mult ţara asta prea izolată. Influenţa sa este mai mare decât a oricărui politician român şi a tuturor la un loc de fapt.  

Aceeaşi placă repetată, cea de la aderarea la UE. Când se promitea în principal bunăstare şi "creşterea influenţei, ca stat". După aproape zece ani constatăm că "ne-au luat resursele şi ne-au dat un steag albastru-galben" (cum bine puncta cineva, recent). Toate "se aliniază" (preţuri de consum, politici guvernamentale; marjele de profit ale marilor firme străine sunt deja peste, prin complicitatea guvernelor care închid ochii). Numai preţul forţei de muncă nu creşte, până măcar la jumătate faţă de media UE-i.

Acum, cică am avea "iar avantaje" dacă vine prens Charles.

Zice Stelian Tănase:

Printul Charles de iubit ne iubeste, cert. Este unul dintre putinele personaje de anvergura care ne vorbeste de bine, de cate ori are ocazia. Vine aici des *, lipitura sufleteasca e deja facuta. Atu-ul sau – este foare bine conectat la grupurile de interese puternice care fac azi jocurile in lume. Ar putea ajuta mult tara asta prea izolata. Influenta sa este mai mare decat a oricarui politician roman si a tuturor la un loc de fapt. Are si o vasta experienta. In plus daca totusi propunerea ar veni, raportul dintre republicani si monarhisti s-ar inversa. Daca acum formula regala detine doar 20-30% sustinere in opinia publica, cu printul Charles cred ca ar trece rapid spre 70-80%. Un referendum ar lamuri apoi lucrurile de o maniera favorabila regalitatii. **

Povestea cu printul Charles rege la Bucuresti a fost o provocare, dar ea merita luata in seama. A fost un simplu joc al mintii. Ce ar fi daca! Un exercitiu de istorie factuala.
* De fiecare dată, şarla zice "am venit în Transilvania". Nu "în România".
** Bullshit. Poate doar unul trucat.
 
Cu Scenariul Clăpăugul II se va vedea destul de curând cum stă treaba, baba (90) n-o s-o mai ducă mult şi atunci dacă nu-i ia locul, e semn că s-ar putea pregăti să se aciuiască prin România, cu varianta "principe al Transilvaniei" (în eventualitatea unei secesiuni, un alt scenariu vehiculat). 

Da' proşti ne mai cred ăştia...

Yo ! Brits ! Whether you can make it with the Brexit or not, a Republic still worth your effort. Get rid of the parasites !

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: