10 iunie 2016

Bizonu' face doar parţial conexiunea

 
Conexiunea cauză-efect-reacţie adecvată.

Reproduc articolul Contelui de Saint-Germain (simpatizant al "vechiului PnL") doar pentru efectul său stilistic, concluziile fiind parţial forţate. Bizonu' a taxat (pe drept !) PnL şi tehnocraţii pentru aroganţa şi tembelismul lor, dar s-a refugiat... la complicii acestora (la PSD, iar la Bucureşti şi la USB).

România rămâne în continuare profund disfuncţională şi la nivel politic, fără niciun proiect politic naţional semnificativ. Iar bizonu', în lipsa unei alternative reale, face şi el ce poate, ce ştie, ce i se pare lui c-ar trebui...

Democrația nu este pentru trișori

Muncești ani de zile la tot felul de scheme de prestidigitație prin care să substitui voinței electoratului voința ta, de instituție de forță sau de mare aranjor geopolitic, și îți ies într-o zi din case toți desculții, toți fomiștii, toți trepanații, toate murăturile ce călătoresc cu talonul de pensie prin autobuzele patriei de nu ai loc să faci și tu un blat ca lumea, ca să-ți dea planurile peste cap și să împută iarăși țara cu ploșnițele lor preferate” (apud prea nerăbdătorii refromatori de clasă politică).

„Uite Primăriile Bucureștilor. Ce frumos fusese evacuat Oprescu și înlocuit cu cine trebuia. Sau Piedone, sau Onțanu, sau Vanghelie, sau Chiliman. Luni bune Bucureștiul a fost condus de primari surogat, impuși de comandamentele reformării în regim de urgență a clasei politice din România, și n-a murit nimeni. Domnul Coldea-i garanta, doamna Kovesi îi proteja iar președintele Johannis trăia fericit cu doamna Carmen și cu iluzia că EL încă este EL, deși toți actorii pe care-i avusese primprejur la înscăunare se metamorfozaseră, prin miraculoasa tehnică cu pelerină și iepuri care transformă urechiații în șoricei și bastoanele în eșarfe multicolore” (apud nostalgicii prezumției de vinovăție).

„Electoratul… Hai să fim serioși! Cine? Baragladinele, spălații pe creier, boșorogii care au fost la mitingul A3 din Piața Constituției? Profesorii care-și cumpără case fără număr din meditații și medicii șpăgari care recomandă medicamente doar pe ochi frumoși? Sau funcționarii publici care, după ce că mănâncă semințe în timpul programului mai fac și mitinguri cu caragațe pe la Palatul Victoria să vadă țara cât de mulți sunt, abonați la banul public” (apud noul român de bine)?

Știu ei ce spun și ce cer, neprețuiții noștri tineri frumoși și liberi: desființarea partidelor, acordarea dreptului de vot doar persoanelor între 18 – 45 ani, schimbarea urgentă, din temelii, a clasei conducătoare cu oameni onești și competenți din tânăra generație. Simplu, nu? Și realist! S-a văzut cu guvernul de tehnocrați. Atât de simplu și de realist încât nici nu mai merită efortul să se ducă la vot. E de-ajuns un clanc din degete, și gata! Ca să nu fie văduvit prea mult facebook-ul sau skype-ul de prezența lor prețioasă în virtualul cetății.

Doar că din 4 în 4 ani vine nenorocirea. Și toate sondajele manipulatoare, euforizante, sforăitoare, despre enorma încredere a populației în justiția română, în SRI și DNA, sunt înlocuite de realitatea urnelor.

Flit, le zice poporul uzurpatorilor de democrație. Li se adresează cu bună cuviință, blajin, moromețian. Mai suntem și noi pe-aici, cât vi s-ar părea de ciudat. Cu un petic de hârtie de-l îndesăm în urnă și cu pământul din ogradă pe sub unghii. Vrurăți să ne-o luați pe Olguța? Mai la Paștele Cailor, bruuu! Ziceți că ne faceți de miraz cu Cherecheș? L-ați înfundat în colnă, cu țape la obloc? Io-te că noi îl zărirăm liber, pe la capitală, pe Năpust (voi îi ziceți Băsescu) și dacă el îi breaz și țanțoș atunci și-al nost mere!

Democrația nu-i pentru trișori. La vot, singur în cabină, românul pune ștampila exact cum îi place lui. Nu cum îl dădăcesc alții s-o facă. Îi spune ambasadorul Klemm să nu voteze corupți? S-o spună la el acasă. Se deranjează Klaus Johannis să-l învețe cum e cu penalii? Dar dânsul, cu casele alea ale lui, ce-o fi?

Ingineriile de fentat oamenii nu rezistă testelor democrației. Pot produce efecte pentru o vreme dar când vine testul adevărat, manifestarea voinței celor mulți, eșuează lamentabil.

A încercat Crin Antonescu să amestece apa cu uleiul, PNL cu PDL, lăudându-se ce licoare victorioasă o să iasă? A rezultat o emulsie grețoasă pe care unii s-au făcut că o înghit dar care, până la urmă, cum au demonstrat și aceste alegeri, a fost scuipată la vot ca cea mai amară înșelătorie.

A încercat binomul SRI – DNA să se folosească de ideea de justiție și de pretextul seducător al luptei împotriva corupției, pentru a-i face pe români să înghită nemestecată epurarea politică ce se ascundea sub acestea? Iată că, la vot, totul a fost regurgitat (http://www.gandul.info/eu-primar/votul-bate-dosarul-harta-primarilor-penali-care-au-castigat-alegerile-locale-15442981).

Mecanismul reformelor pripite, al pașilor necugetați care își închipuie că pot sări după bunul plac peste etape și arde perioade obligatorii de gestație socială, a primit de la corul majorității electoare un răspuns parcă pe muzică și text de B.U.G. Mafia:

„eşti prea prost, prea prost, prea prost, prea prost, prea prost să nu fii prost”.

Are și poporul măciuca lui de stâlcit trișori. Votul!

La 4 ani, la 5 ani dar, uneori, ca acum, și la 5 luni.

Așadar, păzea! Uzurpatori de democrație, capul la fund!

http://www.conteledesaintgermain.ro/democratia-nu-este-pentru-trisori/08-06-2016

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: