03 aprilie 2016

Democraţia "30%" în acţiune (1)

 
Cvorumul de 30% impus de oligarhie este bun doar spre a "valida" regionalizări, cedări de suveranitate şi limitări ale libertăţilor cetăţeneşti, ambalate sub denumirea de "referendum constituţional". Când vine vorba despre proteste organizate şi despre corporaţii străine - nu mai este bun:
"Constată neîndeplinite condiţiile cvorumului de participare şi aprobare prevăzute de art. 70 raportat la art. 55 alin. 6, din Legea nr. 215/2001 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului. Invalidează rezultatele referendumului local având ca obiect demiterea primarului comunei Pungeşti", se arată în decizia Judecătoriei Vaslui.
Participarea a fost de 34,3%, deci - suficientă pentru validare. Conform legii (amendate) a referendumului, 3/2000. Judecătoria invocă o lege care însă nu este cea pe baza căreia a fost organizat referendumul (adică 3/2000). Nici preşedintele Biroului Electoral (judecător !) nu a validat referendumul, invocând în fals tot cealaltă lege. Un scandal muşamalizat - deocamdată - de mass-media. Soluţia nu-i definitivă, va urma recursul la instanţa superioară.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: