14 aprilie 2016

Armata are voie să facă politică (monarhodudistă)Ce nu este clar aici ?! Militari care au depus jurământ faţă de statul român şi Constituţia sa, dau consideraţie unor inşi dintr-o organizaţie care nu recunoaşte în mod real această Constituţie şi militează împotriva ei. Iar guvenul şi partidele TAC ! De prin 2003, toate guvernele au pus la dispoziţia Casei Duda personal şi mijloace pentru diverse ceremonialuri. Servicii de pază pot asigura SPP şi Jandarmeria, MApN nu are ce căuta pe acolo.

În statul republican România, un ong autointitulat "Casa Regală a României" convoacă la sediul său central ofiţeri superiori din cadrul MApN, şi, ce să vezi ? Ăia se duc acolo şi asistă la prelegeri susţinute de colonelul Duda:

Subminarea statului român şi a Constituţiei. Imagologic şi subliminal, cel puţin.
Probabil şi prin afirmaţii de genul "Armata şi Coroana [...]".

Miercuri, 13 aprilie 2016, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta 30 de ofițeri ai Armatei României, profesori și cursanți ai Universității Naționale de Apărare “Carol I”.

Ofițerii au vizitat palatul și parcul regal și au luat parte la o prelegere susținută de Principele Radu în Sufrageria Mare. Prelegerea, având ca subiect securitatea națională și democrația pe continentul european, a fost urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Principele Radu, colonel (r) al Armatei României, a absolvit Colegiul Național de Apărare în anul 2002 și a obținut un doctorat în științe militare în anul 2006, la Universitatea Națională de Apărare “Carol I” din București. Principele Radu a funcționat ca ofițer activ al Armatei României între anii 2005 și 2009.

Începând din anul 2003, Alteța Sa Regală a susținut anual prelegeri și cursuri pe teme militare la Universitatea Națională de Apărare și la Colegiul Național de Apărare. Principele Radu a fost invitat să conferențieze la unități și mari unități militare din țară, precum și la Universitatea Națională de Apărare din Washington DC, SUA, Academia Navală din Monterey (Naval Postgraduate School), SUA, Colegiul Național de Apărare din New Delhi, India, la Universitățile Barkeley și Stanford din California, SUA, Universitatea Națională de Apărare din Thailanda, Academia Militară din Cairo sau la Casa Internațională a Studenților din Londra.

11 comentarii :

Anonim spunea...

Cred ca acum incepe sa se clarifice inca una dintre sarcinile guvernuluipreponderent ardelean, Ciolos.
Am vrut sa postez textul, crezind eu ca asa va fi mai lesne citit de doritori, dar nu am reusit.

http://www.activenews.ro/stiri-politic/Premierul-Ciolos-a-numit-in-Guvern-un-individ-care-afirma-fatis-ca-lupta-pentru-dezmembrarea-Romaniei-132241

Astept cu mare nerabdare si atentie reactii din partea Presedintiei, S.R.I.-ului, diviziunea insarcinata cu apararea Constitutiei, S.I.E. si, nu in ultimul rind, al PARLAMENTULUI Romaniei.

Riddick spunea...

"Ciocloş" ăsta susţine sistematic interesele străine de România. Şi în cazul incidentului de la Opera Naţională* Română, e îngrijorat de "xenofobie":

"dincolo de orice puncte de vedere administrative diferite, discursul xenofob nu-şi are locul într-o Românie care se doreşte deschisă spre lume"

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/reactia-premierului-ciolos-in-scandalul-de-la-opera-nationala-413500

Din discursul pe tema "revoluţiei în administraţie" de acum câteva zile reiese o agendă politică destul de ambiţioasă pentru un guvern tehnocrat. În general, e ciudat ca nişte "tehnicieni" să aibă o agendă politică.

* mă întreb cât va mai rezista în titulatura Operei cuvântul ăsta, "Naţională"

Riddick spunea...

În legea nr. 446 din 30 noiembrie 2006 privind pregătirea populației pentru apărare, publicată în Monitorul Oficial nr. 990/12 decembrie 2006, formula jurământului militar este următoarea:

"Eu, ............., jur credință patriei mele, România. Jur să-mi apăr țara, chiar cu prețul vieții. Jur să respect Constituția, legile țării și regulamentele militare. Așa să-mi ajute Dumnezeu!"

https://ro.wikipedia.org/wiki/Jur%C4%83m%C3%A2nt#Jur.C4.83m.C3.A2ntul_militar

Anonim spunea...

In timp ce Primaria S1 da aviz pentru constructia moscheii, un ratacit e scos la inaintare ca sa faca ceata .
Ca sa vezi ce agresiv devine omul cind se simte vizat de ce zicea doamna Le Pen :

http://www.dcnews.ro/marine-le-pen-ii-numea-pe-romani-igani-are-sau-nu-ce-cauta-in-romania_502883.html

Anonim spunea...

Oare se mai impiedica cineva de juramintele depuse ?
Disolutia a ajuns prea departe ca sa mai aiba sens angajamentul luat printr-un juramint !
Scenariul Iugoslav......

Riddick spunea...

Pe 16 aprilie, pun "sticky post" deasupra, la blog: Soyez bienvenue en Roumanie, Marine Le Pen !

Mai sunt şi alţii care "ne laudă" şi ne zâmbesc fals, şi-n timpul ăsta ne fac la buzunare. Probabil anumiţi membri Jobbik vor avea interdicţie de intrare în România (pe care n-o au Soros, Davignon, de Montbrial sau alţi "bilderbergi"). De observat dacă Partidul România Unită (al lui Bogdan Diaconu) va participa, adică dacă este "omologat" de naţionalişti sau e văzut drept "hârtie de prins muşte" de-a Sistemului.

Jurământul e reper, eventual pentru (re)acţiunea legală, disciplinară sau insurecţională.

Pentru scenariul iugoslav este necesară în prealabil regionalizarea.

Simeone spunea...

"Jurământul e reper, eventual pentru (re)acţiunea legală, disciplinară sau insurecţională."

Copii drepti din mumele lor sar... Sterian

Riddick spunea...

Nu-mi dau seama dacă ce spunea/cânta (Valeriu) Sterian cu "drepţi" e/ra critică la adresa obedienţei "necritice" sau atac la principiul apărării naţionale.

Simeone spunea...

Ce sa aperi? BMW-urile odraslelor? Vilele bogatilor? Grasimea imbuibatilor? Teatrul? "Natiunea" americana?

Riddick spunea...

Da, adevărat: aşa-i situaţia acum. Eu însă mă refeream la un principiu "aplicabil unui stat normal". Sunt destul de optimist (nu foarte mult, însă) că-l voi mai apuca în restul vieţii.

Riddick spunea...

Eh... am pus deja sticky post:

Soyez la bienvenue en Roumanie, Marine Le Pen !

Îl menţin până la finalul conferinţei, eventual îl scot dacă Marine Le Pen nu va mai veni (probleme de agendă sau şicane din partea autorităţilor eurocoloniei RO).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

P.S.D. Belgia, 2011: MANIFEST POLITIC PENTRU O EUROPĂ FEDERALĂ - O iniţiativă a Forumului Permanent al Societăţii Civile Europene
Forumul face apel la o idee de Uniune care este diferită de cea practicată de guvernele Statelor Membre. În special cu privire la Europa Mediteraneana şi de Est, Uniunea trebuie să mai vadă încă o dată (să revizuie) politicile de vecinătate. Trebuie sa creem noi legături cu “societatea civilă” care se „trezeşte” din ce în ce mai mult în ţările menţionate şi care speră în democratizarea instituţiilor. Deja prin 2006 Forumul sugera ca UE să co-fondeze, împreună cu ţările din jurul Mării Mediterane, Mării Negre şi Mării Caspice, o Alianţă a Celor Trei Mări, inspirată dealtfel şi din precedenta ECSC (Comunitatea Cărbunelui şi a Oţelului) şi de Procesul Helsinky. Luându-se în considerare insuficienţele Tratatului de la Lisabona, ar fi indicat să se revizuie fundamentele Uniunii, angajându-ne în dezbateri vaste în cadrul societăţii europene, în toate Statele Membre, pentru un Proces Constitutional European, care să răspundă aşteptărilor cetăţenilor europeni cu privire la democraţie, nevoilor epocii în care trăim, pentru a putea face faţă crizei multiforme actuale şi rolului Uniunii Europene în lume. În acest cadru, Forumul a decis să lanseze o dezbatere asupra metodei şi o agendă, care vor sta la baza acestui proces constituţional.Forumul Permanent al Societatii Civile Europene este convins de necesitatea de a inventa, prin dezbatere democratică şi respectând persoanele şi culturile, O Nouă Formă de Federalism la nivel de continent, adaptată la diversitatea europeană şi consolidându-i unitatea.

Postări populare (nu P.P.E. !):