28 martie 2016

Just another fake


Marian Munteanu, care demult - şi de mulţi - este considerat agent acoperit, a scos un ong "politic", Alianţa Noastră - România.

Câteva mostre care dau idee despre natura făcăturii. Se vorbeşte despre "progrese prin folosirea oportunităţilor din cadrul UE" şi despre "furnizare de securitate", în loc de suveranitate naţională (inclusiv militară) şi părăsirea UE: 
"...Romania nu si-a valorificat prezenta in Uniunea Europeana la nivelul potentialului ei demografic, economic sau geopolitic si nu a reusit sa fructifice pe toate dimensiunile cel mai important Parteneriat Strategic pe care il are - cel cu Statele Unite ale Americii."

"...Romania trebuie sa isi valorizeze potentialul de care dispune in contextul european, devenind un actor economic semnificativ si un real furnizor de securitate in regiunea Marii Negre si in spatiul carpato-balcanic."

"...adoptarea acelor masuri politice si administrative apte sa asigure Romaniei locul ce i se cuvine in familia euroatlantica..." 
Mda... exact narativul oficial, ambalat precar în "naţionalism". După experimentul PP-DD ("partid antisistem de-al sistemului"), iată că se reia schema.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: