05 ianuarie 2016

Programul prima casă…recuperată


ARADON:

Pentru că s-a ajuns la o decizie definitivă şi irevocabilă, Iohannis a decis să recurgă la recursul în anulare, singura soluţie care mai exista. Dacă, în cele din urmă va avea câştig de cauză, lucru foarte probabil, având în vedere cine este în cauză, Iohannis va împuşca doi iepuri: va demonstra că este curat şi nu va mai putea nimeni să-i amintească de falsul prin care a furat o casă, dar totodată va avea un deosebit avânt în a susţine „reformarea” justiţiei române. Faptul că, până la recursul în anulare, nicio instanţă judecătorească nu i-a dat dreptate, va spune el, demonstrează că justiţia este încă manevrată politic de către duşmanii democraţiei şi statului de drept. Care, se subînţelege, sunt şi duşmanii lui, pentru că doar el luptă pentru lucrul bine făcut. Prin urmare, trebuie luate măsuri drastice, trebuie făcută o reformă la sânge, lucru pe care îl reliefează şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare impus în continuare României.


Tare mă tem că, după modelul Băsescu-Macovei, tandemul care şi-a instalat peste noapte gaşca de lipitori de afişe şi cărători de saci cu şpăgi de milioane în posturi de procurori, Iohanis şi Ciolos vor schimba tot ce nu le place, pentru a pune definitiv cizma pe grumazul justiţiei. Mai exact, a acelei părţi a justiţiei nebăsiste care, după plecarea lui Băsescu, începuse să prindă puteri. Vor face tot ce le va dori inimioara, ştiind foarte bine că vor fi sprijiniţi necondiţionat de către Comisia Europeană, exact cum a fost susţinut Băsescu, dacă nu şi mai abitir. Popularii europeni au acută nevoie de păstrarea puterii în cât mai multe state ale Uniunii Europene, mai ales acum, când Merkel riscă să se ducă de-a berbeleacul din cauza migranţilor. Cel mai bun exemplu este faptul că nimeni nu a zis nici „pâs” atunci când Cioloş a acceptat construirea bugetului pe baza unui deficit de 3%. Doar este Guvernul lor, pus direct de la Bruxelles, nu unul condus de Ponta.

Faptul că preşedintele ţării profită de poziţia sa pentru a impune nişte decizii de natură să-l disculpe este cel puţin imoral. Din moment ce pe perioada mandatului sau mandatelor te bucuri de imunitate totală şi nu te ia nimeni la rost pentru toate porcăriile anterioare şi cele pe care le faci în exerciţiul funcţiunii ar trebui să te determine ca, din bun simţ, să nu-ţi permiţi să intentezi tu altora procese. Pentru că, lucru deja dovedit, sistemul nu va îndrăzni să te contrazică, orice ai cere. La primul termen pentru judecarea procesului intentat de familia Iohannis s-a dispus o amânare, pentru 25 ianuarie. Nu ştiu de ce, am sentimentul că vor urma şi alte amânări, cel puţin până la data la care preşedintele Iohannis va decide dacă schimbă sau păstrează actualii şefi de la DNA , Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi celelalte instituţii.

„Persistă vagă impresie că între Klaus Iohannis şi instituţiile de represiune se desfăşoară o partidă de şah, dacă nu chiar un război subteran”

3 comentarii :

Stefan spunea...

ATENŢIE, ROMÂNI !

Aderarea României la Uniunea Europeană s-a făcut prin înşelarea şi trădarea poporului român !

Victor Ponta spunea în 2013 : “Deci eu cred că ne vom integra și mai mult. Nu știu, poate găsim o soluție – există și în Constituția actuală – ca atunci când e vorba de tratatele europene, cu două treimi, să nu mai treci prin toată procedura cu referendum, ci cu două treimi din Parlament să poți să faci modificări sau să adopți legi cu caracter constituțional. Cred că această variantă va acoperi orice modificare din următoarea perioadă la nivel European.”

Trebuie să înțelegem cum s-a ajuns aici , să nu mai fie nevoie de referendum atunci când e vorba de tratate europene, cum de Parlamentul are toată puterea.

Să vedem ce spune economistul Constantin Cojocaru.

“În Constituţia actuală a României, relaţia dintre statul român şi Uniunea Europeană este definită la articolul 148 din cadrul Titlului VI, Integrarea euroatlantică.

Iată textul integral al acestui articol:„Integrarea în Uniunea Europeană”

(1) Aderarea României la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, în scopul transferării unor atribuţii către instituţiile comunitare, precum şi al exercitării în comun cu celelalte state membre a competenţelor prevăzute în aceste tratate, se face prin lege adoptată în şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, cu o majoritate de două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.

(2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.

(3) Prevederile alineatelor (1) şi (2) se aplică, în mod corespunzător, şi pentru aderarea la actele de revizuire a tratatelor constitutive ale Uniunii Europene.

(4) Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului (2).

(5) Guvernul transmite celor două Camere ale Parlamentului proiectele actelor cu caracter obligatoriu înainte ca acestea să fie supuse aprobării instituţiilor Uniunii Europene.

Stefan spunea...

(II)

Acest text a fost introdus în Constituţia României în anul 2003. Suntem cu doi ani înainte de anul 2005, când va fi semnat protocolul de aderare a României la Uniunea Europeană şi cu 4 ani înainte de anul 2007, când România va deveni stat membru al Uniunii Europene.
Acest articol 148, plus următorul,149, care se referă la aderarea României la Tratatul Atlanticului de Nord şi partea a doua a alineatului (2) al articolului 44, prin care s-a acordat străinilor şi apatrizilor dreptul de a cumpăra terenuri în România, reprezintă, de fapt, principalele motive pentru care poporul român a fost scos la vot timp de două zile, 18 şi 19 octombrie 2003, pentru a aproba revizuirea Constituţiei României.

În octombrie 2003, guvernanţii României nu au prezentat poporului român nici conţinutul tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, care nici nu existau la acea dată, în forma în care au fost adoptate, ulterior anului 2003, nici consecinţele pe care „aderarea” le va avea asupra poporului român.

Ca şi la toate alegerile „libere şi corecte” de după 1989, la referendumul din anul 2003, guvernanţii României au înşelat poporul român, cu ajutorul televiziunilor, şi au obţinut aprobarea acestuia pentru revizuirea Constituţiei, în baza căreia au negociat şi ratificat Protocolul de aderare a României la Uniunea Europeană, au transferat instituţiilor Uniunii o bună parte din atributele suveranităţii naţionale, au pus la dispoziţia transnaţionalelor capitalul acumulat de români, resursele naturale ale ţării, ca şi teritoriul naţional, care, în baza prevederilor Protocolului de aderare, în condiţiile sărăcirii poporului român, poate fi cumpărat de străini, la preţuri de zeci de ori mai mici decât cele practicate în ţările dezvoltate ale Europei.

Prin revizuirea Constituţiei în anul 2003, guvernanţii României au deposedat poporul român nu numai de dreptul său suveran de a decide el, poporul, aderarea la tratatele constitutive ale Uniunii Europene, dar l-au deposedat şi de dreptul de a aproba revizuirea acestor tratate. Şi-au însuşit ei acest drept .”

(text extras din CONSTITUŢIA CETĂŢENILOR , scrisă de economistul Constantin Cojocaru)

Transmiteţi adevărul spus de economistul Constantin Cojocaru, adevărul despre cum a fost înşelat şi vândut Poporul Român după 1989 !

Constituţia din 1991 şi revizuirea din 2003 s-au făcut în favoarea străinilor şi la ordinele străinilor, care şi-au pus slugile în fruntea României prin lovitura de stat din 1989.

Klaus Iohannis vrea încă o revizuire a Constituţiei, pentru Regionalizarea României, adică pentru dezmembrarea României, ultima etapă a planului de distrugere totală a României.

Riddick spunea...

Da... Groaznic, ne-au lucrat "ca la carte". TOATĂ clasa politică e complice, co-autori.

Mă întreb însă, precum Tudor Chirilă, recent - "Oare unde am fost noi în toţi anii ăştia ?" Nicio rezistenţă organizată. Sindicatele - cumpărate, fragmentate. Ţărănimea, adusă-n faliment de "politica agricolă a UE", unii totuşi încântaţi c-au putut vinde "pe bula imobiliară" nişte terenuri suburbane la un preţ bun, sunt anesteziaţi pentru o generaţie. Intelectualitatea - care cumpăraţi, care prea fricoşi sau prea comozi ("Ce, să mă cobor eu, să mă amestec cu prostimea * ?"). Trei milioane băjeniţi - pâi ăştia erau trei milioane de şomeri care dacă rămâneau aici, începea adevărata Revoluţie.

* Prin anii '80, după "Solidaritatea", un disident român discuta cu unul polonez (Michnik ?): "- La voi, în România, mă tem ca va ieşi cu sânge; - De ce ?; - Nu vezi ? Nu sunteţi uniţi. Inginerii nu se duc să bea cu muncitorii lor în ziua de leafă."

Revizuirea din 2003 s-a facut prin fals: "validarea" referendumului, cu participare de "55,7%", când real se pare că nu s-a trecut de 39-40%. Detalii - aici.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: