14 noiembrie 2015

Să te bazezi pe stânga-sistem nu-i o soluţie...

Dacă nu înţelegeţi că ne-am săturat de privatizări, de FMI, de reforma statului sau a oricui, de istericale anticorupţie, de politici dictate de „ţările frăţeşti” de la Apus, şi DE-ASTA V-AM VOTAT, veţi păţi ca Năstase sau poate chiar ca PDL la alegerile viitoare.

În condiţiile autohandicapării "dreptei" tip PPE, care preferă să se considere drept Vocea Bruxelului şi implementatoarea austerităţii, o vreme a părut o soluţie "stânga" USL. Ca şi PP-DD, acum dizolvat 3/4 în UnPR şi PSD, şi 1/4 aliat cu "dreapta".

Dar, numai o vreme. A mimat ceva mai profesionist. Unii s-au prins destul de repede (text din decembrie 2012; remarc totuşi inconsistenţa: nu-i vorba despre "proiectul Băsescu", ci despre proiectul UEFMI, implementat [şi] de Băsescu):

De ce v-am votat

Textul l-am postat şi sub forma unui comentariu pe blogul premierului:

Domnule Prim-ministru, am să folosesc această cale pentru a vă transmite câteva gânduri. Sper să-mi iertaţi îndrăzneala şi să nu mi-o luaţi în nume de rău.
Nu vreau să ma erijez în purtătorul de cuvânt al electoratului dumneavoastră, dar sunt destui care gândesc asemănător – oameni pe care îi cunosc şi au votat USL, ca şi mine.
USL a câştigat, ca şi PSD-ul în anul 2000, ca beneficiar al unui vot negativ.
Dar nu a fost un vot negativ doar împotriva persoanei Băsescu. Mulţi dintre noi nu au votat împotriva lui Băsescu doar pentru că nu le plăceau chelia, ochii sau manierele lui Băsescu.
Noi am votat împotriva BĂSISMULUI, împotriva „PROIECTULUI BĂSESCU”, nu doar împotriva lui Băsescu.
Daţi semne că veţi repeta greşelile lui Adrian Năstase şi că, la fel ca el, nu aţi înţeles votul care v-a dat puterea.
Noi nu v-am votat ca să continuaţi sub alt nume „proiectul Băsescu”.

Năstase nu a înţeles că în anul 2000 noi nu am votat PSD pentru ca acesta să continue reformele CDR, ci ca să le stopeze. Le-a continuat şi a fost taxat în 2004. Cred că nici azi nu a înţeles de ce. Nu, nu a fost aroganţa, nu a fost stilul personal şi poate nici măcar bănuielile de corupţie, ci reformismul.
Alianţa cu UDMR o înţeleg, deşi pe mulţi i-a dezamăgit: nu doriţi conflicte interetnice, deşi chiar aşa n-ar fi exclus să aibă loc, provocate de partidul lui Tokes, pentru a vă transforma în ochii Occidentului într-un nou Miloşevici. Cu câtă voluptate s-ar arunca asupra dumneavostră (şi a noastră), FAZ sau „Nature”, ca să nu mai vorbim de oameni ca Gordon Sahib sau Reding.
Este ceva de care îl pot suspecta pe Băsescu, de ani de zile sunt convins că nu va ceda puterea pe cale paşnică, că este capabil absolut de orice şi că va trage ţara după el când se va prăbuşi sau măcar va încerca s-o facă.
Dar regionalizarea? Păi pentru asta îl păstram pe Boc, ce nevoie aveam de atâta agitaţie? Să păstraţi la „centru” doar apărarea, externele? Păi asta-i deja federalizare, e mai mult decât voia chiar Băsescu. Cu sau fără judeţe, e un rău enorm pe care aţi anunţat că-l veţi face României, indiferent ce v-or fi zicând „prietenii” din Europa care v-au abandonat la greu. Nu uitaţi, la greu, NOI am fost alături de dumneavostră, nu ei.
Noi ne iubim judeţele şi nu vrem regiuni – dacă nu ne credeţi, consultaţi orice sondaje sau rezultate la referendumul din Constanţa, de pildă.
Nu, nu v-am votat ca să faceţi, ci ca să stopaţi regionalizarea.
Dar privatizarea Poştei Române?
Nu, domnule Prim-ministru, nu v-am votat ca să privatizaţi poşta ci ca să-i stopaţi privatizarea. Şi în general, privatizările.
Nu, domnule Prim-ministru, nu v-am votat ca să pulverizaţi ministerele astfel încât pe toţi să-i încapă Guvernul. Aici, nu mai puteţi da vina pe PDL sau pe Curtea Constituţională.
Puţin îmi pasă se Schengen sau MCV. Îmi pasă de Poşta Română, de judeţele României, de administraţia României, de economia României.
Dacă nu înţelegeţi că ne-am săturat de privatizări, de FMI, de reforma statului sau a oricui, de istericale anticorupţie, de politici dictate de „ţările frăţeşti” de la Apus, şi DE-ASTA V-AM VOTAT, veţi păţi ca Năstase sau poate chiar ca PDL la alegerile viitoare.

Completare 27.12.2012: Lucrurile au evoluat. Între timp ameninţă cu restructurări, reforma statului, iar politicile vizavi de operatorii economici cu capital majoritar sau integral de stat au rămas IDENTICE celor din anii anteriori, în special 2012.
Să ne trăieşti, nănaşule, că de-aia te-am votat, să fii continuatorul lui Băsescu!

2 comentarii :

Riddick spunea...

Consider textul respectiv drept un must read pentru foştii votanţi USL şi pentru eventualii mahări pesedişti non-UEişti.

Şi nu numai pentru ei...

Riddick spunea...

Doar Şerban Nicolae mai mişcă ceva, dar aluziv, non-decisiv, şi aproape singur (aparent ?).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: