08 septembrie 2015

Cu cine defilează propaganda UE în România...


Europeanul.org:

UPDATE Mircea Constantinescu, şeful Mişcării Europene – Secţiunea Română, va sta 30 de zile în arest preventiv pentru corupţie

Şeful Mişcării Europene – Secţiunea Română (MERO), Mircea Constantinescu, a fost reţinut duminică seară de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Mircea Constantinescu, directorul economic al Primăriei Capitalei, este implicat în dosarul în care primarul general Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită. Alți trei apropiați, ai lui Oprescu au fost reținuți și ei. Este vorba de șoferul său, Cristian Stanca, Ruxandra Petroi Avasiloe și Florin Șupeală.

UPDATE Mircea Constantinescu şi alte patru persoane, în arest preventiv

Tribunalul București a admis luni cererea DNA de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile a cinci persoane reținute în dosarul de corupție al primarului Capitalei, Sorin Oprescu. Este vorba de trei funcționari din Primăria Municipiului București, Ruxandra Petroi Avasiloae, director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului, adjunctul său, Florin Șupeală, și Octavian Mircea Constantinescu, director economic în cadrul aparatului Primarului Municipiului București, toți trei fiind acuzați de luare de mită. De asemenea, au fost arestați preventiv fostul șofer al lui Sorin Oprescu, Cristian Stanca, zis Grenadă, acuzat de complicitate la luare și dare de mită, și omul de afaceri Claudiu Bengalici, administrator al unei firme, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de complicitate a spălării banilor. La propunerea DNA, judecătorii au mai decis ca Bogdan Popa, director al Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane, și Romeo Albu să fie plasați în arest la domiciliu.

Mircea Constantinescu a fost scos din sediul DNA cu cătuşe la mâini şi urcat într-o maşină a anchetatorilor, pentru a fi dus în arest. Întrebat de jurnalişti dacă Sorin Oprescu i-a cerut mită, şeful MERO a spus: „Nu mi s-a cerut niciodată”. Mircea Constantinescu va fi dus luni la Tribunalul Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă. În acest dosar au mai fost reţinuţi, Cristian Stanca zis Grenada, fostul şofer al lui Sorin Oprescu, directoarea Centrului Cultural „Palatele Brâncoveneşti”, Ruxandra Petroi Avasiloae, şi adjunctul acesteia, Florin Şupeală. 

Primar reținut și arestat 

Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA, în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins în flagrant luând mită 25.000 de euro.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, primarul general al Capitalei ar fi primit banii prin intermediul şefului unei instituţii din Primărie, de la patru denunţători. Conform surselor citate, 5.000 de euro din banii primiţi mită de Sorin Oprescu ar fi fost găsiţi asupra sa, iar o parte la locuinţa acestuia, din Ciolpani, unde pe parcursul zilei au avut loc percheziţii în prezenţa edilului.

Procurorii DNA spun că, pe baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea Primăriei şi cu o persoană de încredere a primarului, Sorin Oprescu ar fi primit de la primul 25.000 de euro din 60.000 de euro pretinşi de cei doi, pentru edil, de la patru denunţători.

Grup infracțional organizat

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu şi din care făcea parte inclusiv Mircea Constantinescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra între 30 şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10% din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: