10 februarie 2015

Bleen: "Cât va mai rezista Băsescu ?"

Nu am vorbit Traiane. Fă totul să mă salvezi. De gesturi din acestea depinde viața unui om. Tot ce face Elena Udrea e foarte bine calculat. Are foarte multe de spus.” 

Ştiri pe surse:

Misterul demisiei lui Maior

Întîlnirea dintre Maior și Udrea a fost înregistrată. Mai mult, Maior a fost anchetat de SRI pentru întîlnirea respectivă. Cel puțin așa ar fi declarat Florian Coldea în fața Comisiei parlamentare de control al SRI.

Cel mai probabil Klaus Iohannis i-a cerut demisia lui George Maior pentru întîlnirea respectivă. Și pentru alte legături cu Elena Udrea și politica. Însă nu puteau face public motivul real al demisiei. Președintele nu putea demite pur și simplu directorul SRI, cel mai discret și competent director al SRI, un om cu o imagine foarte bună. Klaus Iohannis nu putea risca să fie acuzat că dă oameni afară fără motiv și îi înlocuiește cu ai lui. Așa că i-a cerut lui George Maior să-i dea un pretext public pentru demitere. A urmat scandalul Legilor Big Brother și ieșirile foarte ciudate și atipice ale lui Maior. Scandalul a fost pretextul public de care Klaus Iohannis, SRI și George Maior aveau nevoie să se despartă fără să lase o umbră asupra Președintelui sau directorului SRI. George Maior și-a dat demisia pentru că nu a reușit să treacă legile Big Brother și pentru erori de comunicare, nu pentru legături neortodoxe cu politica și persoane suspectate de corupție și nici pentru că Președintele vrea să-și pună oamenii lui.

De ce a acceptat George Maior întîlnirea cu Elena Udrea? Cînd a avut loc întîlnirea? Erau siguri Maior, Ponta și Udrea că președintele României va fi Victor Ponta? Ambiția politică l-a pierdut pe Maior, așa cum lăcomia și ambiția politică au pierdut-o pe Udrea?

Cine e următorul pe listă? Cît va mai rezista Ponta?

LATER EDIT.

Tot de la Comisia de control al SRI aflăm că SRI o urmărea pe Alina Bica încă de dinainte să fie numită șef la DIICOT. DNA a fost informată. Băsescu nu a fost informat.

Putem specula două motive:

1. SRI și DNA strîngeau probe împotriva Alinei Bica și a rețelei din care aceasta făcea parte și nu voiau să sperie vînatul.
2. Băsescu era considerat apropiat sau chiar parte a rețelei. Orice informație transmisă lui de SRI sau DNA risca să ajungă la cei urmăriți (Bica, Cocoș, Stelu, Udrea & restul rețelei) Cu toate acestea, Elena Udrea a aflat că Alina Bica e urmărită de SRI și DNA. De la cine, asta știu doar SRI și DNA. Cert e că Elena Udrea avea cîrtițe la vîrful SRI și DNA. Probabil că nu mai are. Or fi fost demise sau și-or fi dat demisia wink wink.
Așa că la final putem adăuga o nouă întrebare. Cît va mai rezista Băsescu?

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: