07 decembrie 2014

Resetarea PSD: există destul electorat pentru "noul mesaj de stânga" ?


Partidul este destul de eficient electoral, numai că strategia prin care el performează se bazează pe cultivarea unor segmente sociale cu tendinţe naţionaliste, conservatoare şi eurosceptice, care se văd apoi "păcălite" de linia politică reală a PSD-ului. Mă rog, cei care vor s-o vadă. Unii dintre ei au votat în 2012 cu PP-DD (care a devenit acum o anexă PSD) în căutarea unui alt model politic. PSD a putut mima linia conservatoare şi datorită părăsirii deliberate de către "centru-dreapta" a temei naţional-identitare. Dar şi fiindcă nu au apărut partide conservatoare, naţionaliste şi eurosceptice (PUNR, PRM, PP-DD şi PNR fiind doar operaţiuni de dezinformare ale Sistemului; foarte probabil şi PRU al lui Bogdan Diaconu).

PSD a neglijat agenda ideologică a stângii globaliste:
PSD a sacrificat orientarea ideologică de dragul a ceea ce a gândit că îi poate aduce succes electoral şi aşa s-a ajuns ca un partid progresist să aibă o campanie profund conservatoare (profilul electoratului clasic al PSD nu este un argument pentru ignorarea altor publicuri cu sensibilităţi de stânga, altfel decisive din perspectiva celui de-al doilea tur). Un paradox pe care niciun consultant politic din America nu-l poate înţelege. Aşa s-a ajuns ca un partid progresist să nu aibă pe agendă drepturile femeilor, drepturilor minorităţilor în general, să nu vorbească ofensiv şi credibil despre mediu sau despre accesul la apă, aer, hrană de calitate, să fie foarte reţinut în chestiuni precum inechitatea, lipsa de oportunităţi şi justiţia socială. Aşa s-a ajuns ca partidul cel mai mare al ţării, al cărui preşedinte candida pentru funcţia de Preşedinte al României, să nu spună mai nimic despre redistribuţia bogăţiei, despre egalitatea de şanse, despre fiscalitate şi taxare (altceva decât că nu se atinge nimeni de cota unică).
Ponta şi nucleul din jurul său sunt implanturi pentru resetarea PSD-ului. Mascarada cu demisionez-dacă-mă-acuză-DNA e pentru copiii cretini, va fi pus sub acuzare şi apoi achitat, între timp criza instalându-se în PSD. Atacul "justiţiei" la "baroni" are ca scop intimidarea "poporului PSD" şi deschiderea drumului pentru implanturi la toate nivelele.

Pentru naţionalişti, apariţia unui "PSD nedeghizat" ar fi o veste bună, dar ea nu poate ţine loc de partid propriu. De care este nevoie ! Strategia imposturii ideologice practicată de PSD mai avea şi rolul de a satisface "cererea" pentru un astfel de partid, de a întârzia apariţia sa.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: