22 noiembrie 2014

Ponta nu-i plecat în niciun "concediu". S-a dus "afară" ca să negocieze şi să primească instrucţiuni.


Pe model Băsescu (adică, controllerul infiltrat şi apoi impus ca lider spre a ţine partidul sub control *), la FSN/FDSN/PDSR/PSD au fost lideri cu linie ambiguă chiar începând de la Iliescu, care este globalist (şi nu neocomunist ! "partea cealaltă" l-a catalogat drept neocomunist, făcându-i astfel un serviciu timp de decenii).

Pentru facţiunea "naţional-comunistă" din PSD, acum este cam ultimul moment favorabil pentru preluarea partidului. În această eventualitate, o scindare a PSD este aproape sigură. Dar facţiunea "retro" va conta în bilanţul forţelor care se opun diktatelor UEFMI.
"Partidul Social-Democrat nu a fost în măsură să compenseze atacul dreptei printr-o mobilizare ideologică. Explicaţia conjuncturală ţine de lipsa de pregătire: în condiţiile în care s-au concentrat pe critica ilegalităţilor şi aranjamentelor băsiste, dar nu a băsismului ca expresie sistemică a dreptei, comunicatorii săi nu au avut replică la acuzaţiile cu semnificaţie generală colportate mai ales pe Internet. Partidul Social-Democrat a încetat să mai fie de stânga. A devenit o formaţiune centristă, reprezentantă mai curând a îmbogăţiţilor postrevoluţionari ca Ioan Niculae decât a salariaţilor; o formaţiune mai preocupată de satisfacerea intereselor clientelare decât de relaţia cu sindicatele şi organizaţiile civice, în care puţini mai au habar de concepte precum economia socială de piaţă (germană) ori socialismul autogestionar (francez)." (Deficitul ideologic)
Deci, ce este cu acest "concediu" al lui Ponta din Dubai (de la care a "transpirat" o poză, probabil pentru autentificare sau ca avertisment) ?

S-a deplasat la negocieri sau la instructaj, într-o locaţie "neutră" (neîncredere în PSD şi/sau în servicii ?).
* Băsescu a mai avut şi o misiune complementară: compromiterea dreptei (prin încurajarea şi promovarea elementelor internaţionaliste, "progresiste", libertariene, europeiste, şi suprimarea oricăror manifestări naţionaliste, conservatoare sau eurosceptice).
  • Şi "explicaţia reală", care de fapt este tot un cover-story: "s-a dus să facă lobby pentru proiectul Forza Rossa, finanţat din bani publici (curse automobilistice în România)".

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: