15 octombrie 2014

Prim-vicele de la caricatura "conservatoare" PNR e subtil-butuc


George Mioc, prim-vicepreședinte al Partidului Noua Republică, partid "conservator" și... "eurorealist" (refuză definiția de eurosceptic !), înșirându-ne "părțile bune" ale apartenenței la UE, nevalorificate doar din cauza (n-așa ?!) nătărăilor lui Ponta.

O vreme am considerat că este ceva negativ inaderența votanților RO la "conservatorism" (la cel al PNR, adică; P.C. e business-socialism). Dar văzând despre ce-i vorba de fapt cu această făcătură, m-am mai liniștit. Trebuia și una conservatoare, după operațiunile de dezinformare ale Sistemului numite PRM, PUNR, PP-DD.
"Aş dori să-i reamintesc domnului Ponta de ce România a intrat în UE":

Am mai spus că privesc cu un amestec de realism şi scepticism spre Bruxelles, dar dacă tot suntem în această organizaţie, cred că trebuie să ne amintim ce obiective am avut * la momentul aderării şi să încercăm să le atingem.

În al patrulea rând, trebuie să ne propunem să atingem criteriile reale de convergenţă pentru aderarea la euro. Nu vreau să intru în discuţia despre aderarea la euro, ci spun doar „îndeplinirea criteriilor de convergenţă reală”, pentru că cred că acest lucru este bun pentru români.
* traducerea: "ce obiective ne spunea europropaganda RO că avem"

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: