22 octombrie 2014

Cireada de europarlamentari RO a votat unanim noua Comisie Europeană


<br>Solidaritate pepe-socialistă: PnL a votat implicit şi pentru comisarul european socialist Corina Creţu, iar PSD pentru preşedintele PPEist al Comisiei, Juncker. N-au votat (absenţă la vot, nu abţinere): Creţu, Ivan, Macovei, Sârbu şi Ungureanu.

Şedinţa "parlamentului european" cu tema alegerii noii Comisii - link. Comisia, aprobată cu 423 de voturi "pentru", 209 "împotrivă" şi 67 de abţineri.

Comisia - se vede şi la vot - este un aranjament PPE-PES(S&D)-ALDE. 

Stânga eurocomunistă (GUE-NGL) şi ecologistă (Greens/EFA) a votat tactic "împotrivă", ştiindu-se că există deja o majoritate asumată (la votul pe rezoluţii, stânga merge cu eurocartelul). Falsa opoziţie.

Grupul "conservator" ECR este ciuruit de europeişti (11 !), care acum s-au dat pe faţă, votând "pentru". Am pus ghilimele la cuvântul conservator, fiindcă directiva de vot a grupului ECR la votarea comisiei Juncker a fost... abţinerea. Opoziţia-balet.

La eurosceptici (EFDD), doar o singură defecţiune, cea de-a doua este dată eronat de VoteWatch Europe la un europarlamentar care a părăsit grupul EFDD (neactualizarea siteului). Opoziţia reală, la fel şi grupul independenţilor (NI), care a votat aproape unanim "împotrivă" (46 din 47, şi o abţinere).

Lista de vot - aici. Pentru România, click pe All Member States, apoi pe Romania. Votul pe grupuri - aici. Votul pe state membre UE - aici.

3 comentarii :

Crystal Clear spunea...

https://www.youtube.com/watch?v=iRnRFQ6hEhI#t=123

Riddick spunea...


The Last European Commission to Govern Britain - @Nigel_Farage MEP, Ukip Leader

• European Parliament, Strasbourg, 22 October 2014

Bine-ar fi de s-ar adeveri !

Riddick spunea...

S-a rectificat la EFDD, apare doar un vot "pentru" (din 48).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: