07 septembrie 2014

Întreţinerea confuziei


În critica opţiunii lui Ponta pentru Corina Creţu - şi nu pentru Dacian Cioloş -, Anca Boagiu (PDL/PnL, vicepreşedinte PPE) amestecă aşa-zisul interes "european / al Uniunii Europene" cu interesul României.
”Deci Victor Viorel Ponta spune așa: nu cer Dezvoltare, cer orice îmi dați, dacă îmi dați pentru Corina Crețu. Asta spune, negru pe alb. Asta este minciuna! Este dovada asumată de Ponta prin semnătură. Ponta nu face altceva decât să vândă interesele României, fără să-i pese, după care iese public și aruncă cu mizerie, cu noroi și cu minciuni după principiul Eu când vreau să mint, mint.”

”Ponta a cedat interesul României. A dat la o parte un comisar care a reprezentat interesele Uniunii Europene cu cinste, pe Dacian Cioloș, și vine acum cu minciuni dând vina pe restul lumii.”
Cel mai probabil, n-a fost decât "un joc în trei" (Ponta-Băsescu-Juncker). În favoarea candidatului Ponta, spre a-l prezenta ca fiind "lucrat de Băsescu":
  
dacă la Comisia Europeană are cea mai mare influenţă Ponta, de ce nu obţine "portofoliul promis" (Politica Regională), ci un portofoliu minor ?
  
dacă - dimpotrivă - Băsescu are influenţa cea mai mare, de ce n-a fost preferat "omul lui" (Cioloş) ? 


Ilie Şerbănescu, în 2009 ("Minunea Cioloş"):
S-ar putea insa ca dl Ciolos nici sa nu ajunga a se ocupa de Romania pe cat va fi de strivit de presiunile venind, pe de o parte, de la contribuentii neti la politica agricola comunitara spre a o reforma (inainte de toti, Germania si Marea Britanie), iar, pe de alta parte, de la beneficiarii neti, precum Franta, care, neputand sa refuze reforma, incearca s-o tergiverseze sau taraganeze. 
(de curând a spus-o mai clar la televizor: Cioloş, fiind şi cetăţean francez, a reprezentat interesele Franţei de pe o poziţie care fusese alocată României !)

5 comentarii :

Riddick spunea...


În favoarea candidatului Ponta, spre a-l prezenta ca fiind "lucrat de Băsescu" - care Băsescu ştie prea bine că aceia care apar ca fiind asociaţi cu el pierd în faţa opiniei publice, iar cei pe care-i atacă sunt simpatizaţi !

Anonim spunea...

De unde ați scos minciuna cu cetațenia franceză a lui Cioloș? Cu câtă nonșalanță se poate minți!

Riddick spunea...


Nu am auzit / citit confirmarea de la el c-ar avea dublă cetăţenie, doar am auzit-o / citit-o la ştiri. Dar SIGUR este căsătorit cu o cetăţeană franceză.

Riddick spunea...


Daniel Cioloş este cetăţean francez, obţinând primul mandat de comisar cu sprijinul Franţei. De asemenea, adjunctul şefului său de cabinet, Sorin Moisa, a fost paraşutat în mod surprinzător (pentru unii) direct pe locul 10 pe lista PSD pentru europarlamentare, respectivul neştiind nici unde este sediul partidului. Jurnalistul Radu Tudor afirma că o astfel de desemnare ţine de obligaţiile pe care liderul PSD le-ar avea faţă de unele servicii...

http://www.eazi.ro/actualitate/ca-la-bucuresti


Născut la 27 iulie 1969 în Zalău, Dacian Cioloș este un tehnocrat de nivel european. Ocupă funcția de comisar pentru domeniul agri­cul­turii, în cadrul Comisiei Europene, începând din fe­bruarie 2010. A studiat horticultura la Cluj-Napoca și a urmat studii de agronomie aprofundată la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța, beneficiind de o bursă guver­namentală franceză. A obținut un master științific la Universitatea Montpellier I și este doctorand la École Nationale Supérieure Agronomique Mont­pellier. Ajuns comisar la Bruxelles, și-a impus vi­ziunea privind politica agricolă comună, prin argu­mente imbatabile. De altfel, este singurul comisar pentru agricultură din UE care a făcut parte, încă din anul 2000, din „Grupul de la Bruges" - grup euro­pean independent, de analize și propuneri privind politica agricolă comună. Mulți ani la rând, a lucrat în diverse instituții comunitare din Belgia și Franța, iar în perioada 11 octombrie 2007 - 22 decembrie 2008, a fost ministrul agriculturii din România, fără apartenență politică. Prin plecarea lui Cioloș la Bruxelles, s-a spus că agricultura ro­mânească a suferit o pierdere istorică, dar România, ca membru al Uniunii Europene, a câștigat un loc la masa celor mari din CE. Vorbind despre noua PAC, deosebit de favorabilă țărilor agricole din Est, deci și României, Dacian Cioloș se exprimă pe sine, ca principal autor politic.

http://www.formula-as.ro/2013/1086/spectator-38/dacian-ciolos-noua-politica-agricola-comuna-pac-reprezinta-o-sansa-extraordinara-pentru-romania-de-a-si-pune-in-valoare-potentialul-agricol-16860

Crystal Clear spunea...

@ Anonim

Comentarii politice poţi face numai după ce te informezi...
Lipsa de informare nu este niciodată o scuză acceptată..


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: