07 august 2014

O goarnă a regimului de la Kiev îşi face conaţionalii români din Ucraina "agenţi ai Rusiei"


... Şi găseşte în România uşi deschise ca să-şi reverse propaganda împuţită. George Bodnăraş, redactor-şef la Chernivtsi News, care mai scrie la Adevărul şi dă interviuri la Ziare.com.

Despre protestele românilor din Bucovina, care se opun mobilizării pentru un război care nu-i al lor, susţine că "sunt alimentate de Rusia, mai ales prin Biserica Ortodoxă" şi că "dacă ar fi un război real şi nu doar o operaţiune antiteroristă, nu ar protesta" (te pomeneşti că pe polonezii şi ungurii din Bucovina şi Galiţia care protestează şi ei din acelaşi motiv, i-o instiga Vaticanul).

Cu siguranţă că şi Moscova s-a implicat în provocarea acestui protest. Sunt câteva motive pentru asta:
1. La alegerile parlamentare şi prezidenţiale precedente românii din Ucraina au votat cu Partidul Regiunilor şi cu Ianukovici, care aveau o orientare pro-Putin. Acuma însă, foştii adepţi şi membri ai acestui partid continuă să colaboreze cu Kremlinul. Or, ei trebuie să justifice resursele obţinute cândva de la ruşi. Din păcate, aceşti agenţi se mai bucură de sprijinul multor români din Ucraina care locuiesc la sate şi sunt mai puţin interesaţi de politică. În special, propaganda pro-rusă este desfăşurată în bisericile de la ţară care slujesc în limba română, dar se supun Patriarhiei de la Moscova. Aceşti agenţi au dezinformat românii din Ucraina spunându-le că cea de-a treia fază de mobilizare prevede încorporarea în armata ucraineană a tuturor tinerilor şi bărbaţilor români, că cică mobilizarea are loc pe criterii etnice, iar Kievul oficial desfăşoară epurare etnică. Astfel Rusia a încercat să destabilizeze situaţia din regiunea Cernăuţi, să aplice scenariul din Donbas şi într-o altă regiune multinaţională din Ucraina.

4. O atenţie aparte merită protestele din Voloca, care se deosebesc de cele ale românilor din alte comunităţi. Volocenii au fost mult mai duri şi mai exigenţi, au protestat mai multe zile şi au început deja să construiască baricade. Şi este clar de ce. În sat locuiesc câţiva milionari care au afaceri în cel mai mare centru comercial din Moscova „Ahotnyi riadˮ, situat chiar pe Arbatul din centrul capitalei. Din surse anonime s-a relevat că oamenii de afaceri au fost şantajaţi de către agenţi ruşi care le-au impus să protesteze contra noii puteri ucrainene.

Epoch Times: S-au făcut mobilizările pe criteriu etnic sau au fost convocate toate grupurile etnice în cadrul mobilizării parţiale a armatei?

Fals. Mobilizările care au avut loc până acuma n-au fost desfăşurate pe criterii etnice. Este o dezinformare totală şi este clar că aici s-a implicat Moscova prin intermediul presei controlate în România, care a lansat asemenea zvonuri şi ştiri false. 

Epoch Times: Cum apreciaţi reacţia oficialilor locali ucraineni care au spus că „dacă românilor nu le place aici, atunci să plece”? Sunt românii trataţi ca cetăţeni de mâna a doua în Ucraina?

Niciun oficial ucrainean n-a declarat aşa ceva. Guvernatorul Bucovinei Roman Vanzuriak s-a adresat tuturor celor care au organizat acest război informaţional şi au dezinformat atât ucrainenii, cât şi romanii din Cernăuţi. Lor le-a spus că dacă nu le place, pot pleca peste hotare, dar el n-a menţionat nimic despre români. S-a adresat doar organizatorilor protestelor, celor care intenţionează să destabilizeze situaţia din regiune

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: