07 august 2014

Ilie Șerbănescu: Ruperea pactului de coabitare, o mascaradă


De Ce News:

Fostul ministru Ilie Șerbănescu nu crede în ruperea pactului de coabitare dintre premierul Victor Ponta și președintele Traian Băsescu.

"Face parte din aceeași mascaradă din care doi ani și-au făcut propagandă unul altuia la televizor. Eu nu am pus niciun preț pe acest pact. Eu n-am vorbit niciodată de 7,4 milioane de votanți, ci de 8,5. Ăia și-au făcut datoria, ăia au fost ignorați. Pactul de coabitare a fost impus de la Bruxelles, ca să continue ce era. Punct ochit, punct lovit. Nu s-a schimbat absolut nimic. Nu pretind să se fi schimbat. Pretind un singur lucru: să nu mă mintă. A fost încremenire a situației, convenabilă pentru cei doi", a spus profesorul Ilie Șerbănescu, la Antena 3. 
încremenire a situației, convenabilă pentru cei doi", a spus profesorul Ilie Șerbănescu, la Antena 3.  - See more at: http://www.dcnews.ro/ilie-erbanescu-ruperea-pactului-de-coabitare-o-mascarada_450520.html#sthash.8I4UbU7u.dpuf

Un comentariu :

Riddick spunea...


Crin Antonescu: Încă o pseudo-vitejie a lui Ponta în pseudo-războiul cu Băsescu

"Ce înseamnă că denunţă pactul? Există vreun efect concret, există vreo urmare denunţării acestui pact? Nu are niciun fel de relevanţă, este un pseudo-gest politic şi nu are sens pentru domnul Ponta decât în perspectiva campaniei electorale, unde principala sa temă este lupta împotriva lui Traian Băsescu, care, oricum, pleacă peste două luni, indiferent ce s-ar întâmpla", a explicat Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV.

Fostul lider al PNL a mai declarat că agest gest este "încă o pseudo-vitejie a domnului Ponta în acest pseudo-război cu domnul Băsescu".

"Eu vreau să spun încă o dată şi să-i spun chiar domnului Ponta încă o dată că nu în baza acelui pact a devenit prim-ministru, ci în baza votului cetăţenilor români şi a unei majorităţi parlamentare copleşitoare (...) Păi, dacă în baza acelui pact, zice domnul Ponta, l-a desemnat Băsescu premier, dacă denunţă pactul atunci să demisioneze din funcţia de premier, ceea ce presupun că nu se întâmplă", a conchis Antonescu.

http://www.evz.ro/crin-antonescui-inca-o-pseudo-vitejie-a-lui-ponta-in-pseudo-razboiul-cu-basescu.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: