26 august 2014

Cum "îi fac reclamă" lui Iohannis europeiştii pro-germani şi pro-Vatican


AGERO:

Portretul-robot prezidențial

E clar că Johannis nu are charismă. Ce înseamnă aia? E un fel de slănină afumată. Nu participă de 1 Decembrie! Păi da ... În primul război mondial pare-se că nemții și ungurii au pierdut. Pe de altă parte nemții s-au dat pe brazdă când au condus România, vezi Carol I, II, Ferdinand. Chiar și numele țării, România este dat de un neamț, istoricul sas Martin Felmer, sec. al XVIII-lea. Că n-are simțul umorului, e clar.

El îți spune: "nu fuma aici!". "De ce, doar suntem doar noi doi?" @Nu contează, du-te și fumează afară!" Nu e șucar, ca Băsescu. L-am fi detronat de mult pe Băsia-Sa, dacă nu ne-ar fi amuzat continuu, dacă nu ne-ar fi dat și ocazia să fim antibăsiști. 

Deci, președintele să fie român! Cu toate că poporul nu mai e de mult român, în timp corcindu-se cu tătari (cazul Băsescu), turci, ruși, sârbi, bulgari, țigani (mai ales). Asta în Valahia Mare, că în Ardeal și Banat toți ni-s corciți cu germani, unguri, ovrei, țigani, francezi, austrieci, sârbi, pînă și italieni. Cine e pur-sânge să ridice mâna sus! Nimeni... (Ah, i-am omis pe daci, thraci, geți, avari, pelasgi, greci). 
 
Johannis nu se poate numi Băs, care nu e nume de poreclă, cum s-ar crede, ci face parte din onomastica tătaro-slavă. În Banat localitățile Beșenova sau Cacova nu sunt românești, ci bulgaro-sârbe. Toponimia lor a fost schimbată de pudoarea socialistă. Ne trebuie președinte vorbareț, clovn trăncănitor ca Antonov/Antonescu. 
 
Ș-apoi Johannis nu e cunoscut!? Băi, Sibiul nu e destul de cunoscut și recunoscut în Europa? Da, da, dar Johannis ar fi în stare să ne descentralizeze, să nu-i iubească pe bucureșteni! Să desființeze monopolismul capitalei, să nu le facă șosele cu care să ajungă merțanele lor mai iute la locurile de agrement și afaceri... 
 
Un Brătianu, când s-a văzut cu România Mare în căruță, a atras spre capitală tot ce se putea căra din noile ținuturi anexate. 

Vorba domnului Baconschi, președintele trebie să fie o târfă politică. Un mincinos de-al nostru. 
 
Și să aibă un proiect, să spună că va înființa locuri de muncă și va face șosele și va mai extermina din pensionarii aiștia, c-au ajuns să se-nmulțească fără să facă sex. Vrem președinte care să stea la taclale, să iubească Estul Europei, față de care nu avem complexe.

Să fie nazist, ca Ponta, dar ortodox, că rămânem fără catedrala neamului!

Ne face Johannis spitale  în loc să ridice clopotnițe, monasterii și lăcașuri unde să se târască în genunchi rămășițele Evului Mediu, cu moaștele falsificate cu tot
.

Profesorul Viorel Roman din Bremen
e de părere că românii ar fi trebuit să fie catolici, că ortodoxia a venit de la bulgari, cu tot cu alfabetul slavon. Că e contra naturii, neam latin să bolborosească slavofon. Dar de unde atâta latinitate la noi? Că latinii n-or ajuns până-n Moldova ori Maramureș, mai români fiind vlahii de la sud de Dunăre. 

 
Câte cuvinte slave avem? 
 
Dar câte turcisme, grecisme, maghiare etc. Și atunci care e problema cu un președinte sas? 
 
Ce, prințul Charles cumpără case românești? Ba, numai săsești !

Regele ungar i-a colonizat pe sași pentru că știau să construiască din piatră și să-și fortifice bisericile. Să le apere de năvălitori. Moldo-valahii construiau mai ales din lut, de aia au fost invadați mereu de neamuri de tot felul. 

 
Ținuturile imperiale ale Transilvaniei și Banatului au oferit vechiului regat un centru de civilitate cu care se laudă la străini și țăranii din Fundulea. 
 
Turismul țării există la marea cadorisită de ruși în 1877, în Ardealul cu nume unguresc și în cele șapte burguri săsești. Industrie - cam tot în aceste locuri, gata ridicată de imperiul perdant în război. 

Nimic mai firesc ca viitorul domn al țării să fie ales din ținuturile care au cărat în spate toate problemele estului și restului țării. Cât despre proiecte și guvernare, nu sunt atribuțiile unui singur om, ci ale guvernului. Care va fi administrat un pic mai nemțește și de asta n-o să-i pice coroana lui Ștefan cel Mare.  
 
Erwin Lucian Bureriu

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: