03 august 2014

Băsiştii fac jocul stângii


A ajuns să "reprezinte" dreapta Funeriu, adică cel care - ca ministru al învăţământului - dădea drumul ong-urilor peste elevi, la clasă, contrar propriei forme a legii învăţământului (unde a avut grijă să relaxeze restricţiile la activităţile cu caracter politic; şi totuşi le încălca şi pe acelea). Funeriule ! Ai fost în guvern. Dacă ce zici tu e adevărat (şi poate fi, deşi nu la proporţia asta...), de ce nu aţi arestat sau demascat atunci agenţii secreţi, sau agenţii de influenţă ? V-o fi fost târşă, ă ?

Zice Funeriu (pe Facebook): 
3) Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată cu oameni în soldă sovietoidă, care se află majoritar în Moldova și Oltenia. Asta este cheia introducerii ortodoxiei ca temă de campanie de către Ponta. Mesajul adevărat este următorul: „dragă Rusie, spune-le preoților pe care-i controlezi să-și convingă enoriașii să mă voteze și dau eu la schimb ce vreți voi”.
PSDiştii - gata: atacă "dreapta".

Dan Șova: A devenit credința ortodoxă principalul dușman al Dreptei românești? 

Daniel Savu: Care este miza atacurilor care vin dinspre Dreapta, la adresa ortodoxismului?

La care Funeriu dă replica:
Nu, nu atac Biserica Ortodoxă (căreia îi aparțin) ci dimpotrivă: o apăr de indecența politicienilor fără Dumnezeu. Observ cu stupefacție că adversari politici se aruncă deja spunând „Funeriu atacă Biserica Ortodoxă” pentru că am scris că „Biserica Ortodoxă este, ÎN PARTE, infiltrată de oameni în soldă sovietoidă”. Indiferent unde sunt infiltrați, oamenii în soldă sovietoidă sunt răi pentru România. Instituția Bisericii Ortodoxe Române este una, infiltrările în ea, nocive ei și României, alta. Introducerea temei „eu sunt mai ortodox decât tine” (în esență așa îi jignește Ponta pe români) este un gest al celor fără Dumnezeu: este un gest de diviziune (în contrast cu rolul istoric al BOR, acela de uniune), este un gest egoist (pentru a obține voturi, în contrast cu generozitatea apărată de Biserică), este un gest de om disperat care, atunci când nu a reușit în niciun domeniu pe care l-a condus, se aruncă precum o hienă să devoreze unicul spațiu rămas nepoluat de politica toxică din România: spațiul credinței veritabile. Asta este adevăratul slogan al lui Ponta: „Divid din egoism și disperare”. Fac apel pe această cale către toți politicienii să lase credința în afara politicii: nu murdăriți și ultimele lucruri curate rămase în sufletul oamenilor.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: