17 iulie 2014

UE era cât pe-aci să bage România-n război, cu complicitatea clasei politice


Noua Republică (România - un pion pe tabla de şah a Marilor Puteri?!):
Câți dintre noi am știut că în cazul unei interventii rusești/război civil în Ucraina, România a fost în prima linie de intervenție a Uniunii Europene în perioada 1 ianuarie -1 iulie 2014? Țara noastră - alături de Bulgaria, Cipru si Grecia - a asigurat capabilitatea de răspuns rapid din punct de vedere militar a Uniunii Europene, așa numitele EU Battlegroups. La decizia Consiliului European, România era nevoită să trimită forțe de menținere a păcii în Ucraina în interval de maxim 10 zile de la emiterea deciziei. Au fost cetățenii români suficient de bine informați cu privire la aceste obligații militare asumate ,,pe genunchi” de către actuala clasă politică? Din păcate nu. Executivul nelansând nicio dezbatere publică privind acest aspect de importanță vitală pentru viitorul acestei țări, iar adoptarea ,,poziției ștruțului” nu face decât să confirme lipsa de preocupare a Guvernului față de obiectivele strategice ale României în ansamblul european.
Acum, părerea mea: cine dracu' (din România) ar lupta pentru PENTRU ĂŞTIA ?! (de aici, de la Kiev şi din UE). Mai degrabă ar da o mână de ajutor să fie spânzuraţi !

Un comentariu :

Riddick spunea...

Dacă separatiştii n-ar fi agreat desfăşurarea de forţe de menţinere a minciunii (eu aşa le zic: pacea nu se obţine decât în urma unei victorii sau în urma unui acord reciproc), ar fi considerat acele trupe ca fiind inamice.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: