06 iulie 2014

Rusia confirmă: NATO şi "proiectul european real" sunt incompatibile

"Din păcate, în prezent, elita politică a UE se află într-o confruntare geopolitică, urmează necondiţionat NATO şi urmăreşte obiectivele Alianţei. Va putea Juncker să schimbe ceva? Cred că nu.

Eu cred că UE a eşuat ca proiect, în primul rând, din cauză că am trădat ideea eurointegrării, fiind dependenţi de NATO. Eu consider că viitorul Europei aparţine alianţei euroasiatice, pe care în prezent o creează Vladimir Putin." 

Vocea Rusiei:

Europenii au trădat ideea integrării europene, devenind dependenţi de NATO

În UE au loc alegeri. În urma alegerilor europarlamentare şi realegerea lui Martin Schulz în postul de preşedinte al Parlamentului European, a venit şi rândul Comisiei Europene.

Cu toate că şefii statelor UE au votat pentru candidatura lui Jean-Claude Juncker, celebru adept al integrării europene şi „tatăl” euro, ultimul cuvânt de spus îl are Parlamentul European. Deoarece, pentru prima oară în istoria UE, preşedintele Comisiei Europene va fi ales în urma unui vot în Parlamentul European. Fără îndoială, scopul acestei inovaţii este ca Uniunea Europeană să fie mai democratică, iar procedura numirii şefului Comisiei Europene să fie mai transparentă. Este o simplă formalitate? Cum funcţionează în prezent Comisia Europeană, va putea Jean-Claude Juncker să rezolve problemele europene şi să schimbe semnificativ politica UE? Iată opinia geopolitologului belgian, Luc Michel.

„În prezent, UE funcţionează la fel ca şi întregul parlamentarism occidental. Aceste alegeri şi consultări sunt pur şi simplu o comedie, pentru că totul se decide înainte de alegeri. Bineînţeles că Parlamentul European poate să se opună lui Juncker, însă el nu va face acest lucru. Este vorba de faptul că social-democraţii şi creştin-democraţii, cele mai mari blocuri din Parlamentul European, au încheiat un acord: social-democratul Martin Schulz a ocupat iarăşi postul de şef al Parlamentului European în schimbul candidaturii creştin-democratului Jean-Claude Juncker pentru postul de preşedinte al Comisiei Europene. Este un fapt scandalos, mai ales că europenilor li se spune că UE a devenit mai democratică şi ei sunt cei care decid. Însă nu este aşa, este doar o afacere politică.

Majoritatea europenilor nu mai cred în UE. În multe probleme, poziţia conducerii UE este diferită de cea a cetăţenilor săi. De exemplu, în privinţa problemelor internaţionale: un sfert din populaţia UE simpatizează cu Rusia, ceea ce surprinde autorităţile UE şi NATO.

Trebuie să înţelegem că libertatea acţiunilor elitei conducătoare a UE este foarte limitată. Pe de-o parte, rolul unor state continuă să fie puternic. Pe de altă parte, multe dintre ele sunt influenţate de Statele Unite, de exemplu, Franţa, care a intrat în NATO şi care, în prezent, este cel mai bun aliat al Washingtonului. Din păcate, în prezent, elita politică a UE se află într-o confruntare geopolitică, urmează necondiţionat NATO şi urmăreşte obiectivele Alianţei. Va putea Juncker să schimbe ceva? Cred că nu.

Eu cred că UE a eşuat ca proiect, în primul rând, din cauză că am trădat ideea eurointegrării, fiind dependenţi de NATO. Eu consider că viitorul Europei aparţine alianţei euroasiatice, pe care în prezent o creează Vladimir Putin”.


*     *     * 
De văzut şi 

3 comentarii :

Anonim spunea...

Putinica face glume cu noi !
Cind Michel L. spune :''Eu cred că UE a eşuat ca proiect, în primul rând, din cauză că am trădat ideea eurointegrării, fiind dependenţi de NATO. Eu consider că viitorul Europei aparţine alianţei euroasiatice, pe care în prezent o creează Vladimir Putin." minte de doua ori .
UE s-a dovedit a fi un avorton si va disparea repejor fiindca
''rolul unor state continuă să fie puternic'', cu precizarea ca termenul ''state'' trebuie sa fie inlocuit cu ''natiuni''.
Lumea este facuta din NATIUNI, restul fiind mutatii maligne pe trupul Omenirii.

Asta e tot !

Anonim spunea...

S-ar putea sa aiba legatura cu tema articolului :
http://universulromanesc.ro/observator/in-burta-sarpelui-care-ne-a-inghitit/

Riddick spunea...

N-aş fi la fel de optimist privitor la termenul scurt de existenţă al UE. Dar... dracu' ştie !

Statul poate să reprezinte naţiunea, şi asta este situaţia de cele mai multe ori.

Interesant articol.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Andrei Cornea, 2011: "Dacă statele rămân suverane, ele vor continua să facă ceea ce cred şi ceea ce consideră că le este de folos, în pofida intereselor comune. Rezultă că trebuie mers înainte – mai repede sau mai încet – spre un sistem federal sau măcar confederal, cu un guvern central dotat cu puteri mari în domeniul economiei, apărării şi externelor, cu un parlament bicameral după modelul american şi cu guverne ale statelor responsabile numai pentru afacerile interne, justiţie, educaţie, cultură, eventual sănătate şi muncă. Căci atunci când vorbim despre pierderea suveranităţii naţionale, despre cine anume vorbim în fapt ca fiind „perdanţii“? Despre plătitorii obişnuiţi de impozite, cu rate la bănci, cu salarii ameninţate ba de tăieri, ba de inflaţie? Despre pensionarii cu pensiile în pericol? Despre beneficiarii sistemelor de asigurări ce acumulează datorii peste datorii? Despre şomeri? Nu, ci vorbim despre elitele politice europene din cele 27 de state. Ele sunt acelea care şi-ar pierde suveranitatea – mai ales aceea de a cheltui nestăvilit şi de a face promisiuni imposibil de ţinut. Vor trebui să se consoleze mulţi parlamentari naţionali cu un rol mai modest (dar deloc neglijabil). Dintre miniştrii şi funcţionarii guvernamentali, unii, precum cei de la externe sau de la armată, vor trebui să dispară pur şi simplu."

 

Postări populare: