11 iulie 2014

Iar se autodemască Aligică !


Parcă n-am şti bine că occidentalii lui au fost beneficiarii majori şi finali (de exemplu, la Fondul Proprietatea) ai marii corupţii sub forma de "privatizări" (să nu-i nedreptăţim pe ruşi: Republica, ALRO, Mechel...). De anchete pe marile privatizări "strategice", DNA, Parchetul, DIICOT şi serviciile fug ca de dracu'.

După ce Aligică şi-a exprimat opţiunea pentru dictatura tehnocrată (mai exact, pentru manipularea / ignorarea voinţei populare şi pentru o direcţie de guvernare contrară acesteia) şi pentru Isărescu - reper al Dreptei, acum răbufneşte într-un puseu de ură tocmai împotriva poporului român, justificând amestecul arbitrar al "aliatului occidental" şi identificând naţiunea drept complice la jaful naţional comis - în cea mai mare parte - în beneficiul aceluiaşi "aliat":
Ce ne-am mai distra ca dupa ce Poporul Roman, in intelepciunea sa, a creat alegere cu alegere, vot cu vot, timp de 20 si ceva de ani actualul si genialul sistem de coruptie si iresponsabilitate publica, dupa chipul si asemanarea sa (cu Ponta, Voiculescu, Becali, Dinescu, Domnu Dan etc etc. in prim-plan) sa vina occidentalii astia cu interesele lor si sa-i strice jucaria. Se simtea asa bine si confortabil in cloaca asta! Ce afina ii era mizeria publica si morala cu sclipici mediatic!
Sunt tot mai multe semnale ca e posibil sa fim martorii unui moment de o importanta si gravitate remarcabile istoric. Un moment de turnura, sau macar o incercare de a crea un astfel de moment. Avertizat si alertat acum -dupa episodul Ucraina- de impotenta, coruptia si vulnerabilitatea prezentate de Romania si poporul roman, aliatul occidental se pare ca sustine in Romania o strategie "totul sau nimic". E o strategie radicala si riscanta. Dar se pare ca Rusia si-a pierdut suflul aici momentan si daca strategia radicala se misca repede vara asta, poate ca iese ceva.

Deutsche Welle: "Condamnarea lui Dan Voiculescu ar putea duce la declanșarea unei revoluții". Cristian Campeanu in Romania Libera:"Dacă DNA va reuși, o dată cu dosarele anunțate ieri, să pătrundă pe teritoriul achizițiilor publice, cutremurul care va urma ar trebui să zdruncine cea mai mare parte a aparatului administrativ și a clasei politice de la stânga la dreapta. Bătălia se va sfârși fie cu desființarea instituțiilor anticorupție, fie cu o reformă masivă a guvernământului românesc."
Intrebare: Ce ne facem daca Poporul Roman se prinde ca e groasa? Ca drepturile sale stramosesti si sfinte de a furgasi, de a se descurca, mica ciupeala, mica spoiala, apucatul, luatul si datul, nasitul, cununatul si botezatul, etc. etc.etc. sunt in pericol? Ca mai devreme sau mai tarziu tavalugul asta ajunge la fiecare roman? La omul simplu din popor, care are si el micul lui smen si micul aranjament, o invarteala, o furgaseala redistributiva ceva, la firul ierbii, la baza, acolo unde isi au radacina turnurile mari si trufase ale coruptiei si furtului insititutionalizat la scara nationala?

Sa vezi atunci contra-revolutie populara...

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: