17 iunie 2014

Cu atât mai ticăloşi !


Căutam degeaba lista votului electronic de la Camera Deputaţilor şi Senat pentru data de 16 iunie 2014. Dacă eram niţel mai atent aş fi observat că Isărescu a fost reales guvernator al BnR prin vot secret, cu bile, la care a avut doar 9 voturi împotrivă din 386 de voturi exprimate.

Aceiaşi parlamentari (camerele reunite) au mai votat în aceeaşi zi şi componenţa consiliilor de administraţie de la TVR şi SRR, unde - de exemplu - Stelian Tănase a avut 45 de voturi împotrivă, din 386 (două fiind anulate). Deci, acelaşi tip de vot (secret, cu bile) arată o diferenţă semnificativă dintre voturile contra unui personaj asumat ca negativ de media băsistă (Tănase), şi cele contra altui personaj, mult mai negativ, care de 24-25 de ani ocupă funcţia de guvernator al BnR. Personaj care la audierea de dinaintea votului nu este întrebat întrebări simple, de genul "Unde este rezerva de aur a României ?" ori "Aţi participat la reuniunile Grupului Bilderberg ?"... Când colo, "opoziţia" l-a întrebat când crede "sincer" că România ar putea trece la euro.

Cu atât mai ticăloşi ! La vot secret, au consimţit perpetuarea unui pericol pentru statul român !

Unde-i "opoziţia", unde-s anti-ciocoii de la PP-DD ?! Cum de n-a putut avea Isărescu un "contracandidat" ?! Cum de ni se serveşte candidatura unică şi realegerea ca fiind "ceva de la sine înţeles" ?! Simplu: fiindcă instituţiile de stat care ar fi trebuit să facă propunerile nu lucrează pentru România.

Stăm mai prost ca-n decembrie '89: "ai noştri" nu sunt nici la televizor, nici în instituţii, nici în stradă, nici partid n-au făcut, și de fapt nici nu prea mai sunt prin țară...

Un comentariu :

Riddick spunea...

Nici măcar zece n-au fost...

Facerea (Geneza), Capitolul 18

20. Zis-a deci Domnul: "Strigarea Sodomei şi a Gomorei e mare şi păcatul lor cumplit de greu.
21. Pogorî-Mă-voi deci să văd dacă faptele lor sunt cu adevărat aşa cum s-a suit până la Mine strigarea împotriva lor, iar de nu, să ştiu".
22. De acolo doi din Oamenii aceia, plecând, S-au îndreptat spre Sodoma, în vreme ce Avraam stătea încă înaintea Domnului.
23. Şi apropiindu-se Avraam, a zis: "Pierde-vei, oare, pe cel drept ca şi pe cel păcătos, încât să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui nelegiuit?
24. Poate în cetatea aceea să fie cincizeci de drepţi: pierde-i-vei, oare, şi nu vei cruţa tot locul acela pentru cei cincizeci de drepţi, de se vor afla în cetate?
25. Nu se poate ca Tu să faci una ca asta şi să pierzi pe cel drept ca şi pe cel fără de lege şi să se întâmple celui drept ce se întâmplă celui necredincios! Departe de Tine una ca asta! Judecătorul a tot pământul va face, oare, nedreptate?"
26. Zis-a Domnul: "De se vor găsi în cetatea Sodomei cincizeci de drepţi, voi cruţa pentru ei toată cetatea şi tot locul acela".
27. Şi răspunzând Avraam, a zis: "Iată, cutez să vorbesc Stăpânului meu, eu, care sunt pulbere şi cenuşă!
28. Poate că lipsesc cinci din cincizeci de drepţi; poate să fie numai patruzeci şi cinci; pentru lipsa a cinci pierde-vei, oare, toată cetatea?" Zis-a Domnul: "Nu o voi pierde de voi găsi acolo patruzeci şi cinci de drepţi".
29. Şi a adăugat Avraam să grăiască Domnului şi a zis: "Dar de se vor găsi acolo numai patruzeci de drepţi?" Şi Domnul a zis: "Nu o voi pierde pentru cei patruzeci!"
30. Şi a zis iarăşi Avraam: "Să nu Se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi: Dar de se vor găsi acolo numai treizeci de drepţi?" Zis-a Domnul: "Nu o voi pierde de voi găsi acolo treizeci".
31. Şi a zis Avraam: "Iată, mai cutez să vorbesc Stăpânului meu! Poate că se vor găsi acolo numai douăzeci de drepţi". Răspuns-a Domnul: "Nu o voi pierde pentru cei douăzeci".
32. Şi a mai zis Avraam: "Să nu se mânie Stăpânul meu de voi mai grăi încă o dată: Dar de se vor găsi acolo numai zece drepţi?" Iar Domnul i-a zis: "Pentru cei zece nu o voi pierde".
33. Şi terminând Domnul de a mai grăi cu Avraam; S-a dus, iar Avraam s-a întors la locul său.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: