09 mai 2014

"Soluţia" universală a lui EuroBăse: pepe-socialismul


Aceleaşi clişee uzuale: "stalinism" în loc de "comunism" (să nu se supere eurosocialiştii); 9 mai, ca-n Rusia (nu 8 mai, ca-n Vest); "Statele Unite ale Europei". Eurosocialiştii (S&D/PES) sunt partenerii popularilor (PPE) la cârma UE, cu toate că la nivelele naţionale se mimează "conflictul".

Din discursul de la Cotroceni de Ziua Europei:

"Tot astăzi sărbătorim și Ziua victoriei împotriva fascismului, care, alături de stalinism, a marcat în modul cel mai odios omenirea în secolul XX."

"Riscul cel mai mare este ca alegerile din 25 mai să devină mijlocul prin care partidele populiste să confiște agenda de integrare europeană printr-o reprezentare exagerată în Parlamentul European. Intrarea masivă a acestora în legislativul european ar contrazice pur și simplu ideea pe care se clădește Uniunea Europeană, ca formă de solidarizare a statelor și națiunilor europene într-un demers comun de conservare a păcii și de asigurare a prosperității.

Părinții fondatori ai Uniunii Europene, oameni care au trecut prin cele două războaie mondiale și au cunoscut efectele devastatoare ale încleștării în forma cea mai brutală a sentimentelor naționaliste, ar fi uimiți să afle că astăzi Europa poate încă deveni locul în care se manifestă strident mesaje discriminatorii, calomnioase sau homofobe. De aici până la apariția de manifestări violente în stradă față de reprezentanții anumitor popoare sau etnii nu ar mai fi decât un pas.

Situația pe care o trăim în acest moment este o provocare pentru partidele tradiționale și în primul rând pentru populari și social-democrați. Îmi pun speranța în experiența politică îndelungată a ambelor formațiuni și în capacitatea lor de a găsi calea potrivită către mintea și inima alegătorilor europeni."

"Ziua Europei pe care o marcăm astăzi se derulează sub semnul unor amenințări față de care Uniunea Europeană nu știe cum să se raporteze încă pe deplin, preferând să mențină un echilibru fragil între imperativul conservării legitimității internaționale — care i-ar impune o ripostă severă — și necesitatea apărării intereselor individuale ale statelor membre — care reclamă dimpotrivă o atitudine îngăduitoare din partea acestora."

"Având în vedere contextul prezent, ne putem gândi că pasul imediat următor este constituirea unei autentice Uniuni a Energiei în Europa, după care ar putea urma — cel puțin la nivel de reflecție — reluarea ideii instituirii Uniunii Europene a Apărării, pentru ca mai târziu să ajungem și la Statele Unite ale Europei."

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: