03 aprilie 2014

Cine fură voturile PRM ?


Scandalul e mai mare, se încearcă blocarea partidelor care nu fac parte din Eurocartel, nu doar a PRM-ului. Cum naiba de a "scăpat" PP-DD, s-o fi "dat cu ciocoii" ?

ARADON :

Încă de la jumătatea anului trecut, cineva, nu spui cine, dar persoană importantă, a lucrat cu sârg la ştergerea Partidului România Mare de pe eşichierul politic românesc.

Din start vreau să spun că aceia care îl acuză pe Funar nu au dreptate, Funar şi tabăra lui nu au dorit dispariţia PRM, ci, dimpotrivă, au încercat să-l salveze. Alegerile locale din 2012 au constituit momentul în care PRM-iştii au început să-l bănuiască pe Vadim de intenţia de înmormântare a partidului. Nu de bună voie, ci, cel mai probabil, pentru că a preferat să studieze uşa celulei din exterior şi nu din interior. Impresia s-a accentuat la parlamentare. Oamenii din teritoriu erau total derutaţi de faptul că alegerile băteau la uşă, iar Vadim, în loc să se sinchisească să facă ceva, măcar să transmită indicaţii clare, prefera să participe la emisiuni de scandal, hlizindu-se cu curvele.

În a doua jumătate a anului trecut, bruma de oameni serioşi care mai rămăseseră în conducerea centrală i-au cerut la modul imperativ lui Funar să preia frâiele, pentru că altfel partidul se ducea direct spre cimitir. Se vede, însă, treaba că Vadim trebuia să-şi ducă până la capăt sarcina de a împiedica sub orice formă PRM să mai acceadă în Parlamentul European. Mai exact, sarcina i-a fost transmisă de către Comisia Europeană pupătorului de pantof al Angelei Merkel, iar acesta a tras sforile unde şi când trebuia. Rezultatul a fost cel care trebuia să fie, eliminarea PRM din competiţie. În condiţiile în care obrăznicia maghiarilor, respectiv a ungurilor veniţi să ne scuipe la noi acasă, a atins cote nebănuite, PRM, dacă nu ar fi fost sabotat, nu numai că ar fi intrat în Parlamentul European, ci ar fi făcut-o cu un scor demn de luat în considerare.

Spre cine se vor îndrepta, în această situaţie, voturile naţionaliştilor români? Nu cumva spre cel care, cu un tupeu inimaginabil, s-a vopsit în culorile drapelului naţional, mai ales că PSD i-a făcut un pustiu de bine luând UDMR la guvernare? Cât despre Merkel, se va convinge pe pielea ei că a lucra la demolarea partidelor naţionaliste dar, totuşi, proeuropene, înseamnă mutarea naţionalismului în zona extremismului.

„După ce a jucat ceardaş alături de UDMR şi Ungaria, Băsescu nu se va sfii să-i înjure ca la uşa cortului”

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: