29 martie 2014

Cartelul PPE-PES-ALDE


Zice c-a pus capăt austerităţii, pe care "a prins-o" în acordul convenit cu FMI, şi-n altele.



Conflictul PSD-PDL-PnL-PMP nu există, la "parlamentul european" şi în UE:

"Atât PPE, cât şi PES şi ALDE vor trebui să coopereze mai mult în PE pentru a putea să contracareze, totuşi, influenţa crescută a celor care sunt împotriva Europei, a euroscepticilor care vor fi în PE. Astea nu sunt concluziile mele, sunt concluziile analiştilor care urmăresc evoluţia tuturor acestor sondaje", a declarat Stolojan, la o dezbatere organizată de Institutul pentru Politici Publice, cu tema "Efectele câştigării alegerilor de către Social-democraţi sau Populari asupra viziunii de dezvoltare UE în următorii 5 ani, precum şi implicaţiile pentru România".

Şi europarlamentarul Cristian Preda a apreciat că ar fi bună o colaborare PPE-PES în cadrul Parlamentului European. "Mi se pare că perspectiva în care socialiştii sunt lăsaţi să domine o majoritate în PE cu altcineva decât cu popularii (...) este o perspectivă de catastrofă la nivel european. Şi în Luxemburg, o ţară foarte stabilă, serioasă, cu creştere, cu onorabilitate peste tot, e un dezastru tocmai pentru că (socialiştii - n.r.) au mers împotriva aceluiaşi Juncker, deşi acesta câştigase cele mai multe voturi", a declarat Cristian Preda, care va deschide lista PMP la europarlamentare. 

Paşcu consideră că o problemă o reprezentă "tendinţele de renaţionalizare" a unor politici comune, mai ales în ceea ce priveşte libera circulaţie. "Statele şi-au luat o serie de prerogative înapoi. Întrebarea mea este dacă va exista sau vreo posibilitate să le recuperăm şi să le punem din nou la comun (...) Experienţa spune că nu poţi să iei un os de la câine", a punctat Paşcu.

Europarlamentarul PDL Traian Răzvan Ungureanu nu crede că PES şi PPE vor avea scoruri apropiate la euroalegerile din mai, citând în acest sens un sondaj publicat vineri, potrivit căruia popularii ar lua 15 locuri în plus faţă de socialişti. În schimb, Ungureanu a fost de acord că "toate alegerile sunt locale" şi nu crede că în Franţa sau în Germania "se va discuta altceva". Totodată, el a explicat că problemele europene sunt teme de campanie în ţări precum Marea Britanie, Olanda sau Danemarca, state "care au ceva de împărţit cu Europa". Tema europeană va apărea şi în Romania, "dar nu impusă, ci când va apărea o burghezie puternică ce va avea ceva de împărţit cu Europa", a spus europarlamentarul democrat-liberal.

De altfel, şi Victor Boştinaru a precizat că PPE şi PES sunt "condamnate să lucreze împreună" în viitorul PE, pe agenda căruia se vor afla negocierile acordurilor cu SUA şi China. "Cooperarea PES-PPE este esenţială pentru ca proiectul european să rămână pe şine, dacă nu deraierea se poate întâmpla", a conchis Boştinaru.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: