11 februarie 2014

PDL ne ia de proşti: este complice cu USL şi cu băsiştii la referendum !


La referendumul de regionalizare (de "revizuire a Constituţiei"). În comisia de revizuire a Constituţiei reprezentanţii PDL au votat amendamentul cu regionalizarea. PDL susţine că "este contra variantei de revizuire propusă de USL". Pe diverse motive, dar ignoră pericolul principal: regionalizarea !

Vasile Blaga (interviu, revista 22):
Cu referendumul pentru Constituție, aţi luat o decizie?

Am luat-o. Am făcut și aici analize. Ideea inițială – și m-am grăbit să o fac publică, recunosc – a fost să recomandăm românilor să nu se prezinte la referendum. Numai că am discutat cu sociologi și nu merge. Ar fi atât de confuzat cetățeanul, încât n-ar mai ști ce să facă, adică „veniți și ne votați pe noi, dreapta, la europarlamentare, dar nu luați al doilea buletin de vot". Nu se poate. Și atunci, vom recomanda românilor să voteze „nu" la proiectul de lege. Nu se poate altfel. Adică pur și simplu ne-am înjumătăți scorul electoral la europarlamentare. De asta a și pus USL europarlamentarele și referendumul pentru Constituție în aceeași zi, e foarte pervers.
Cristian Preda (de la Partidul Mişcarea Populară) susţine acelaşi lucru: 
Dacă USL nu abandonează confruntarea, trebuie să aibă în față adversari gata de luptă, nicidecum de boicot. Dacă se ajunge la referendum, trebuie să ne propunem respingerea unei Constituții 100% USL, nu demobilizarea de la urne.
Un “nu” masiv ar delegitima și proiectul revizuirii, dar și temelia USL.
 
Deci, şi poziţia băsistă va fi - mai mult ca sigur - aceeaşi: de a cere participarea la vot la referendum, "pe NU". Adică, "pe DA pentru validarea referendumului" (voturile NU intră în calculul de validare, la fel ca şi cele anulate !). Probabil, va fi tot o validare frauduloasă, la fel ca "validarea" referendumului constituţional din 2003, la care prezenţa reală a fost de circa 40-42%, şi s-a declarat validarea cu "55,7%".

2 comentarii :

Active News spunea...

Sa ne asteptam la mai rau de atat? Groaznic!

Riddick spunea...

Intenţiile "lor" sunt mult mai grave decât ce se vede.

E un cartel care sufocă România, dacă nu va fi anihilat.


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: