22 ianuarie 2014

Îşi va fabrica Băsescu Alibiul Nr.2 ?


Alibiul Nr.1 fiind transformarea majorităţii băsiste de la CCR într-una USL-UDMR, prin plecarea lui Motoc-CEDO. Iar el va declara la un moment dat "pâi, dacă nu mai aveam majoritate la CCR..." (când va fi întrebat în legătură cu eventuale decizii controversate care vor urma, chiar o posibilă validare frauduloasă a referendumului constituţional, ca în 2003). Ca să fie scos din cauză, să nu se dea de gol faţă de băsişti că el şi USL au - iată - o agendă comună, în care intră şi revizuirea, şi regionalizarea.

Cu recentul accident aviatic apare o ocazie pentru USL de a da şah "conducerii băsiste" a STS, tocmai înainte de alegerile europarlamentare, prezidenţiale, şi de referendumul de regionalizare ("de revizuire a Constituţiei"), STS fiind serviciul care gestionează transmisia datelor în timpul desfăşurării proceselor electorale şi a referendumurilor.

STS declară cu destulă îndreptăţire că şi-a făcut treaba, coordonatele pe care le-a comunicat fiind cele exacte, însă Ponta va cere (prin CSAŢ) înlocuirea directorului STS. Şi aici intervine oportunitatea lui Băsescu.

2 comentarii :

Riddick spunea...

Alibiul Nr. 2:

"Pâi nu-i pus acum de USL şeful de la STS ?!"

Riddick spunea...

ALIBÍ, alibiuri, s. n. 1. Dovadă de nevinovăție rezultată din constatarea că, la data săvârșirii infracțiunii, cel învinuit se afla în altă parte decât la locul săvârșirii ei. 2. Mijloc de apărare care aduce în sprijin un alibi (1). 3. Fig. Pretext, scuză, justificare. ◊ Expr. A (nu) avea (nici)un alibi = a (nu) deține (nici)o probă, a (nu) avea (nici)o motivare. — Din fr. alibi.

http://dexonline.ro/definitie/alibi


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: