04 ianuarie 2014

Cum înhami bizonu' la căruţa "SUE": îi promiţi ceva, moca


Corina Creţu, europarlamentar PSD/S&D:
"Dacă ei sunt totuşi o povară, nu cred că ar fi aşa o mare problemă ca, la nivelul Uniunii Europene, să înfiinţăm un fond special de asigurări sociale, care să compenseze eventualele pierderi ale ţărilor care au astfel de probleme din cauza altor cetăţeni europeni. Sunt decisă ca, în următoarea perioadă, să deschid o dezbatere în PE pe această temă, care are o mai largă arie de cuprindere, pentru că se referă, de fapt, la generalizarea unor beneficii sociale la nivelul UE. Îmi exprim convingerea că raţiunea va fi mai puternică decât demagogia şi populismul şi vom reuşi să dezbatem, în viitoarea campanie pentru alegerile europene, teme relevante pentru viitorul Uniunii în ansamblul său, şi pentru fiecare cetăţean în parte."
Şeful redacţiei bulgare de la Deutsche Welle:
"În pofida acestor riscuri ar fi o oportunitate bună de a pune cărţile pe masă şi de a deschide, în sfârşit, o discuţie necesară pe tema unei Europe federale. O Europă în care toţi ar avea acces la sistemele sociale. O astfel de discuţie s-ar putea purta într-un Parlament UE, mai puternic şi cu mai multă încredere de sine. Aşa, fără să vrea, migranţii bulgari şi români ar putea contribui la unificarea Europei."

Un comentariu :

Riddick spunea...


"Dinozaurul tare în dinţi" (Paul Everac): M-au tăiat de la râs

[...]
- Dar uzina aia nu era si a dumitale?
- Intr-un fel era. Tineam si eu de un capetel, aveam si eu o iota din ea, trebuia sa ma intrebe si pe mine! Si tara era a mea, aveam si eu o cirta din ea, trebuia sa ma intrebe si pe mine! Si nu mofturi d-astea electorale, de care mi se rupe-n paispe; chestii ca unde mergem, unde ne bagam inaintarea. La industrie nu, la agricultura nu, la comert nu, atunci unde doamne iarta-ma!? La constructii mai salcam! Pan' la urma ni le-au luat veneticii pe toate! Acu imi pierz si ultimul job!
- Au luat mai mult decat atat, bre nea' Tilica: au luat independenta! Ti-au promis salariu dublu, fletule, si ti-au luat independanta tarii din mana! Te-ai prins?
Nea' Tilica Ciocanel s-a cam zapacit. Ridica niste ochi buimaci la mine, cauta sa se dumireasca. Nu stiu daca l-am luminat. In orice caz: l-am taiat si eu de la ras!

http://riddickro.blogspot.ro/2012/01/everac-potpourri-iii.html


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: