26 ianuarie 2014

Câteva vorbe către "şisto-daci"


Vă iluzionaţi voi, cei destul de mulţi - nu mă refer la "animatorii" curentului, care (majoritatea) sunt în serviciu comandat - că vă opintiţi la dărâmarea Sistemului, dar ar cam fi cazul să vă întrebaţi: care este acel vehicul politic care va duce Lupta? Că n-am auzit de vreo "gherilă antisistem" în acţiune.

Sunteţi destul de mulţi pentru a propulsa un partid de tip king-maker, care ar putea bascula majorităţi parlamentare şi ar putea decide preşedinţii, prin mobilizarea de la primul tur pentru a "tria" turul doi şi prin consemnul de vot pentru cel de-al doilea tur. V-au dus de nas, v-au înhămat la căruţa electorală USL (aţi fost totuşi destui care n-aţi votat sau aţi votat cu PP-DD).


Mi-e necaz că noi, românii, am ajuns ciuca în UE, de n-avem noi un partid eurosceptic sau anti-sistem în parlamentul european. În cel naţional, am mai făcut câte ceva, fie că-i vorba de PP-DD (căruia i-au migrat aproape 40% dintre parlamentari - evident, conservele infiltrate), fie de Partidul Noua Republică, având doar un singur parlamentar (intrat prin alianţa ARD). Dar ambele au de dovedit că ar fi partide neconectate la establişment (poziţia faţă de regionalizare - la ambele, la PNR şi ieşirea din ambiguitate în privinţa raportării faţă de Băsescu, iar la PP-DD şi opţiunea afilierii la euro-grupuri: doar dacă ar fi ei FIDESZ aş mai înţelege afilierea la PPE, ca şi decisă). Să vedem la ce ne-o duce capul în luna mai (alegeri europarlamentare). 

Au fost destule campanii antisistem: "anti-cip", "Noua Constituţie/Constituţia Cetăţenilor", "Lista Naţională", "A treia Forţă", "Salvaţi Roşia Montană", "anti-fracking", "Salvaţi Bucureştiul", "Meritocraţia"... . "Anti Tratatul de la Lisabona"... nu prea (2007-2008). Da. Şi?! Cu ce finalitate? Când a fost vorba de înregistrarea Partidului Naţionalist (iniţiat de mişcarea Noua Dreaptă) s-a descoperit că a sabotat acţiunea agentul acoperit M. Rapcea, care şi-a retras listele de semnături pe care le adusese (stăteau doar în el, n-au avut semnături suplimentare?!), apoi Parchetul General a intervenit la TMB şi echipa Ponta-Băsescu-Kovesi a obţinut respingerea acţiunii. Apoi, aproape doi ani de inacţiune ("gata, asta este, luptăm doar în online, atât putem noi; da' ce luptăm!").

Doar n-oţi pune botu' la partidul lui Nicuşor Dan (şi-l face, cică).

Deci: Luptă, sau Figuraţie?

5 comentarii :

Riddick spunea...


Unde-i votul naţionalist şi eurosceptic RO ? L-a confiscat în mod ilicit USL, adepta "SUE" (la fel ca eurobăsiştii)

http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/unde-i-votul-nationalist-si-eurosceptic.html


România rămâne ciuca, în UE

http://riddickro.blogspot.ro/2014/01/romania-ramane-ciuca-in-ue.html


Partidul lui Nicuşor Dan:

http://riddickro.blogspot.ro/2013/12/se-coace-noul-partid-de-stanga-anunt.html


Se anunţă formarea Polului Naţionalist (2011)

http://riddickro.blogspot.ro/2011/06/se-anunta-formarea-polului-nationalist.html

Riddick spunea...

Unde-i Produsul Finit ?!

Nu văd Produsul Finit al diverselor campanii antisistem de după 2000 (zic de ele fiindcă de atunci a pornit online-ul). Anti-cip, anti-UE, anti-"ce-o fi": unde-s partidele care să tracteze protestul ?

Nu-i clar de ce n-apare/nu prinde* partidul naţionalist-eurosceptic ? Fiindcă "nu trebuie" (nu-i voie, mai precis). Iar toată această propagandă eurosceptică online** este "doar un teaser, nu un serial", nu duce la un produs finit, ea de fapt dirijează voturile tot către stânga-sistem.


* nu mă refer la: 1) Partidul Noua Republică, partid care susţine anumite teme conservatoare şi eurosceptice, dar care este boicotat de numita propagandă (e drept, şi PNR a pornit ezitant şi încă mai are ezitări); 2) PP-DD, partid care nu vrea să recunoască trecerea la PPE după europarlamentare (deci, devine partid-sistem); 3) diversele partiduleţe de extrema-stângă, neoceauşiste ("naţionalismul" şi "independenţa" lui Ceauşescu au fost psyops-uri sovietice, care au prins încă şi mai mult... chiar asupra protagonistului).

** "euroscepticii de stânga", adică criticii capitalismuluii, sub masca criticii la UE (se recunosc uşor şi fiindcă critică NATO; UE însăşi caută o distanţare de NATO)

http://riddickro.blogspot.ro/2014/05/unde-i-produsul-finit.html

Riddick spunea...

Am pornit prost încă din '90, cu "înlocuitori", şi nici până acum n-avem un partid conservator. Deşi electorat conservator ar exista (cică...).

Dacă stau şi mă gândesc bine, zarurile erau deja aruncate (prost !) încă de prin 1987, când "PnŢ-clandestin" aderase în secret la Internaţionala Creştin-Democrată, la iniţiativa lui Coposu. În primele zile din ianuarie 1990, "PnŢ-reapărut" şi-a schimbat denumirea în PNŢ-cd, spre a se oficializa afilierea la PPE/ICD. Creştin-democraţii (PPEiştii) erau prezentaţi până de curând (acum, mai rar) drept "conservatori", ei fiind de fapt eurofederalişti (ca şi socialiştii de la PES/S&D şi liberalii de la ALDE) şi adepţi ai "economiei sociale de piaţă" (= socialism-soft): "PNŢCD este adeptul instituirii unei Constituţii Europene inspirate de principiile subsidiarităţii şi democraţiei". "Constituţia Europeană" a căzut la referendumurile din 2005 (în Franţa şi Olanda), apoi a apărut (2009) Tratatul de la Lisabona (care reia aproape toate temele din 2005) dar PnŢCD (ramura Ciuhandu-Ciorbea, la link) încă menţine ideea în programul său. Nu pot consulta acum spre comparaţie siteul PnŢCD-Pavelescu, este... "suspendat pentru neplată": http://www.pntcd.ro/cgi-sys/suspendedpage.cgi. Apare acelaşi text, însă, la filiala PnŢCD Gorj (ramura Pavelescu, evident).

Iulian Capsali pe Facebook:

Caz de calamitate

Îmi pare foarte rău pentru prietenii mei care au pus suflet si energie in PNL in ultimele doua decenii si jumatate, insa acest partid va urma drumul PNTCD. Nici nu ar fi putut sa fie altfel. Doua, cred eu, sunt cauzele acestui esec politic.

Prima este aceea ca PNL (ca si PNTCD pana la marasmul actual), nu a dat semnale in chestiuni naționale (desi poarta aceasta particula in titlu) arzătoare: invatamant, Biserica, sănătate, suveranitatea economica si statala, familie, independenta alimentara si vanzarea terenurilor agricole, lipsa unei armate nationale etc.

Absolut NIMIC; toate liniile de forță pe care putea sa le dea in politica si sa genereze emulatie nu au existat. Discursul lor nu a iesit decat extrem de rar si nesemnificativ din zona mainstream. [...]

Riddick spunea...

continuare:

A doua cauza a acestei dizolvari - despre cele doua partide cred ca se poate vorbi deja la trecut - a fost contraselectia interna, faptul ca s-a lasat totul pe lideri sau pe invocarea trecutului, fara sa se creeze un nucleu de oameni valorosi care sa poata mentine corabia indiferent de intensitatea furtunii. Sigur ca era nevoie si de oameni de caracter, ceea ce este dificil de gasit astazi, insa ei exista, trebuiau atrasi cumva. Chiar si liderii, inclusiv Crin Antonescu, s-au inconjurat de lichele obediente, care trădează fără scrupule la prima ocazie.

Un PNL cu lideri actuali ca Iohannis, Blaga, MRU, R. Weber samd, este un esec axiologic. Acest partid ESTE deja acaparat de sistem. Nu a fost niciodata chiar in afara lui, dar acum este complet captiv. Nu cred, in pofida strigatelor celor care s-au identificat cu acest partid, ca se mai poate face ceva. Este aproape imposibil sa dizloci o coalitie a mediocrilor turpizi. Ei sunt, pentru Centru, absolut necesari si vor fi sprijiniti.

Singura solutie, cred eu, este aceea ca elementele valide si care mai pastreaza ca nota distinctiva iubirea dezinteresata fata de acest neam si aceasta tara, din partidele istorice si din TOATA SOCIETATEA ROMANEASCA, sa gandeasca o solutie politica pentru alegerile parlamentare care vor fi peste aproape doi ani - deci un timp extrem de scurt. Luptele intestine, incercarea de a recuceri istoria si pozitia partidului in societatea actuala, vor fi pierdere de timp. Trebuie născută o miscare antisistem si identitara, extrem de limpede ca directii si care sa aiba conținut, si uman, și ideatic. Pentru ca Romania este o țară mare, extrem de bogata in resurse, care poate fi scoasa din orbita ei minora, de colonie si vasalitate ajunsa pana la desfiintarea de sine, la care a fost adusa de o clasa politica antinationala, iresponsabila, care a descompus țesutul social al tarii pana la prăpăd urmarind strict propriile interese sau interese straine, ale mișcării bancaro-corporatiste transnationale.

Cred ca sunt ultimele momente in care se mai poate face ceva.

Doamne ajuta!

http://riddickro.blogspot.ro/2014/10/am-pornit-prost-inca-din-90-cu.html

Riddick spunea...

După un an şi jumătate de la articol, PP-DD nu mai există: 3/4 s-a dizolvat oficial în UnPR, iar restul s-a înhăitat cu băsiştii şi cu PnL.

În 2012 a rezultat un procent de 15-16% de alegători care vor altceva, alt tip de partid (votanţii PP-DD).


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Zoe Petre, 2012: "Am preferat votul pe liste fiindcă am considerat întotdeauna că partidele de la noi nu au forţa şi identitatea necesară pentru un alt tip de sistem electoral. Dar, unul dintre argumente pro-uninominal, explicate de Victor Ponta de la tribuna Parlamentului, mi-a trezit interesul: anume că un astfel de vot nu permite intrarea formaţiunilor anti-sistem în ParlamentSau, oricum, aceste puterea acestor partide nu devine mare. În contextul în care Europa se află într-o stare de nedumerire, ideea ca noi să ne pricopsim cu un Parlament plin de dani diaconeşti, mă înspăimântă. Totodată, îmi repugnă total posibilitatea unei guvernări PDL-Dan Diaconescu, după alegeri. Ar fi o catastrofă. Dacă se vrea prevenirea a aşa ceva, prin uninominalul pur, este foarte bine".

 

Postări populare: