03 decembrie 2013

Se coace noul partid de stânga. Anunţ pentru fraierii care au făcut figuraţie în piaţa Universităţii, 2012-2013.


Nicuşor Dan, interviu pentru The Epoch Times:

”Avem de-a face cu o clasă politică care nu-i mai reprezintă pe cei care au pus-o acolo. Este nevoie de actori noi pe scena politică. Nu ar fi bine însă ca un grup de oameni să pretindă că reprezintă Piaţa Universităţii pentru că ar fi un prim moment de ruptură între noi, între cei care vor să facă politică şi cei care nu vor. Voi înfiinţa în 2014 un partid politic cu toţi cei care s-au implicat în campania mea pentru primărie, dar acest partid îşi va propune doar câştigarea alegerilor locale din Bucureşti din 2016”, a afirmat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, într-un amplu interviu acordat Epoch Times. În opinia sa, mişcarea de protest Roşia Montană are de dat o luptă pe termen lung cu clasa politică, al cărei moment decisiv va fi votul în Camera Deputaţilor.

"Evident este nevoie de actori politici noi pe scena politică. Nu ar fi bine ca un grup de oameni să pretindă că reprezintă Piaţa Universităţii pentru că ar fi un prim moment de ruptură între noi, între cei care vor spune că vor să facă politică şi cei care nu vor. E bine ca această mişcare de protest să rămână cum este, adică o opoziţie faţă de oricine este la putere. Am constatat însă o evoluţie foarte interesantă faţă de ianuarie 2012. Oameni care până acum un an spuneau că nu vor să audă de politică, acum înţeleg că nu există altă soluţie. Eu sunt convins că foarte mulţi din oamenii foarte dinamici care protestează sunt dispuşi să creeze o nouă mişcare politică. Când se va crea? Poate că va dura câţiva ani.

Din punctul meu de vedere, fără să-mi arog în vreun fel faptul că reprezint Piaţa Universităţii, vă pot spune că voi înfiinţa un partid politic cu toţi cei care s-au implicat în campania mea pentru primărie din vara lui 2012. Acest partid îşi va propune doar câştigarea alegerilor locale din Bucureşti din 2016, adică vizează funcţia de primar general şi cât mai multe poziţii în Consiliul General. După cum ştiţi legea alegerilor locale împiedică independenţii să formeze liste iar pentru a merge în alegerile pentru Consiliu, ai nevoie de un partid. De aceea probabil în prima jumătate a anului 2014 vom începe formalităţile de constituire a partidului. Faptul că nu ne propunem să guvernăm ţara, ne scuteşte de o alegere ideologică. Este vorba despre un program de administrare a oraşului pe care în esenţă l-am prezentat deja în campania din 2012."

Un comentariu :

Riddick spunea...

USL foloseşte chestiunea gazelor de şist propagandistic, pentru a crea un partid ecologist radical (cvasicomunist). Nu mi-e clar dacă la nivelul USL e şi o strategie de blocare a exploatării gazelor de şist. Oricum, nu este vreuna de blocarea a exportului de gaze (convenţionale, de şist, din platoul maritim) din producţia internă.

În legea petrolului şi gazelor nu sunt trecute gazele de şist, argument folosit deja de un tribunal pentru a aproba un referendum local anti-şist (nu apare gazul de şist pe lista "exploatărilor de interes naţional", pt care se permit exproprieri). Am îndoieli că USL a avut aici "o scăpare".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: