09 decembrie 2013

Nu. Interesul României ar fi mai bine servit dacă Isărescu ar intra undeva.


Să intrăm în uniunea bancară UE, deşi nu facem parte din zona euro. Iar "argumentul" este chiar situaţia creată de oligarhia postcomunistă, care a falimentat şi apoi a scos la mezat băncile statului. Important - am fi cotizanţi la eventuale "corecturi" financiare cerute la nivel european, având - n'aşa ?! - şi noi, "băncile noastre, europene". România nu-i Ungaria, deh.
Isărescu: "Este în interesul României să intre în Uniunea Bancară în primul rând pentru faptul că trei pătrimi din activele bancare totale din România se află în bănci sau entităţi financiare care au drept capital preponderent bănci din zona euro. Aceste bănci mai deţin două treimi din capitalul întregului sistemului bancar. În consecinţă, participarea la Uniunea Bancară vine în concordanţă cu interesul naţional al României. Când am fost întrebat 'domnule guvernator, de ce aţi insistat ca România să intre în Uniunea Bancară' am spus foarte simplu că aş vrea să aud direct ce se întâmplă cu o bancă din Viena sau alta din Paris, direct de la Frankfurt şi nu să aud prin 10 intermediari, la Bucureşti şi într-o formă trunchiată."
De văzut şi

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Alina Inayeh, 2021 ("Ce cred românii despre Est şi Vest" - sondaj): "[...] toți acei 30%, care mie îmi dau foarte multă bătaie de cap, cred că țările occidentale, deci nu numai UE, ci țările occidentale luate așa, ca pachet, au adus mai mult rău decât bine României. Și există un număr îngrijorător de mare, 67% dintre români, deci două treimi dintre ei, care cred că interesul național trebuie păstrat, trebuie salvat, trebuie luptat pentru el chiar dacă asta înseamnă pierderea calității de membru UE. [...] deci dacă interesul național o cere, să se ducă UE unde o vrea, pentru că interesul național este mult mai important. Ne apărăm cu dinții ceva ce nu înțelegem ce. Nu știm exact ce înțeleg românii prin interesul general.

 

Postări populare: