07 decembrie 2013

Dovada că Sistemul încearcă să-l blocheze pe Dan Diaconescu


După intimidarea de la Braşov, unde a fost chemat ca martor în procesul lui Cioacă, şi la care a fost singurul care s-a prezentat (nici măcar inculpatul aflat în arest sau ceilalţi martori n-au făcut-o), iată dovada clară a înscenării care ar putea duce la blocarea candidaturii lui Dan Diaconescu. Că doar n-o intra vreun muţunache de la PDL sau de la Partidul Băsesc în turul doi cu Căcărău. Iar dacă s-ar sparge USL, ultimul ar avea dificultăţi la calificarea pentru turul doi cu Isărescu (cel mai probabil candidat prezidenţial al PSD), urmând un tur doi Isărescu vs Diaconescu, mai nesigur decât unul Isărescu vs Căcărău.
”A fost o citaţie trimisă la o adresă mai veche. Acea citaţie a ajuns în cele din urmă la mine. Un domn m-a sunat şi mi-a spus că ar fi bine să mă prezint la proces. Mai interesant este că nu s-a mai prezentat nimeni în afară de mine, nici Cristian Cioacă, mai erau citaţi vreo zece martori. Eu n-am mai auzit aşa ceva până acum, să nu vină nici măcar inculpatul, dat fiind că el este în arest. Eu mă voi prezenta şi la celelalte termene. Păcat că Elodia este dispărută şi nu poate să se mai prezinte niciodată.”
Dovada: procurorii DNA (de subordonare băsistă, deci) cer în ambele "cazuri de şantaj" câte o pedeapsă de nouă ani pentru Dan Diaconescu, în condiţiile în care Codul penal dispune un maxim de şapte ani. O continuare a presiunilor, după suspendarea transpartinică ("PDUSL") a postului OTV, de către CNA.
Codul penal, Art. 211 - Şantajul
(1) Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi un folos injust, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani.
(2) Când constrângerea constă în ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată, pentru soţul acesteia sau pentru o rudă apropiată, pedeapsa este închisoarea strictă de la 2 la 7 ani.

Niciun comentariu :


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2012: "Nu mă voi ascunde după deget: suplimentul FCD este într-adevăr un manifest, fiindcă socotim că Uniunea Europeană este un proiect neterminat și că doar desăvârșindu-l, creând adică Statele Unite ale Europei, putem să evităm perspectiva deloc încântătoare de a deveni un vulgar apendice al Asiei, un muzeu al civilizațiilor sau o simplă piață de desfacere pentru economiile emergente. Înainte de toate, doream să subliniez, prin contrast cu îngustimea identităților naționale, care sunt niște constructe relativ recente, larghețea identității europene și universalitatea celei creștine. Creștinismul transcende națiile, cu tot tribalismul și triumfalismul lor războinic".

 

Postări populare: