19 decembrie 2013

Diluarea


Parlamentul respinge înfiinţarea muzeului dictaturii comuniste. Se pregăteşte muzeul şi propaganda "totalitarismului".
Senatul a respins, marţi, imediat după şedinţa dedicată eroilor Revoluţiei din 1989, iniţiativa legislativă de înfiinţare a Muzeului Dictaturii Comuniste în Capitală.
Diluarea a iniţiat-o Ion Vianu, membru al GDS ("Pentru un muzeu al totalitarismului", 2011):
Comunismul, regim antidemocratic, regim terorist, regim care a avariat profund mentalitatea românească – ce nu parvine încă să se recupereze, douăzeci şi ceva de ani după prăbuşire –, este o parte a totalitarismului, sub care româ­nii au trăit mai bine de o jumătate de secol. Oficial, totalitarismul românesc începe în 27 februarie 1938. În acea zi a fost proclamată noua Constituţie a lui Carol al II-lea care a transformat monarhia constituţională într-o dictatură regală. Ulterior, aservită dictaturii legionaro-antonesciene, apoi doar antonesciene, ambele slujind pasiunile criminale ale lui Hitler, România cunoaşte o tresărire la 23 august 1944.
Deci, se echivalează şase ani cu patruzeci şi cinci. Şase, din care fascism propriu-zis s-ar putea considera cele mai puţin de cinci luni în care România s-a definit ca stat naţional-legionar, în rest fiind o dictatură personală şi una militară, pro-germană.

Nu cumva să fie puse în cauză "valorile umaniste ale stângii".

4 comentarii :

mariusmioc spunea...

Dar de ce un muzeu trebuie neapărat să fie organizat de stat?
Trebuie renunțat la atitudinea de a aștepta ca statul să facă totul, căci un muzeu organizat de stat va fi doar un loc cu sinecuri pentru prieteni politici ai guvernanților.

Riddick spunea...


Era vorba despre o poziţie oficială, asumată a statului faţă de subiectul tratat de muzeu. Plus că ar avea acces la exponate şi documente importante deţinute doar de stat.

Aşa, se poate face în privat şi un muzeu al pipelor si portţigaretelor, narghilelelor, etc.

Anonim spunea...

În America am văzut muzee particulare. Unele dintre ele de foarte bună calitate.

Riddick spunea...


Ce-i opreşte pe susţinătorii unui muzeu al comunismului să înfiinţeze unul ? Dar am îndoieli că ar avea acces la documente esenţiale, fie şi în copie.

Iar ceilalţi, cu totalitarismul, e clar că vor o "diluare".


Citate din gândirea profundă a europeiştilor RO

Adrian Papahagi, 2011: "Înainte de a fi români, am fost europeni. Și creștini. Ce altceva suntem decât un amestec rasial daco-romano-slavo-cuman? De ce ne temem, așadar, de Statele Unite ale Europei, de parcă am pierde mai mult decât am câștiga? De parcă acquis-ul comunitar nu prevalează deja asupra legislațiilor naționale. Acest proiect nu e nou; el a fost doar diluat pe parcurs. Este proiectul federalist al creștin-democraților care în anii 1940-50 au pus bazele Uniunii Europene. Un proiect abandonat la jumătate de drum: Parlament European, dar nu și guvern federal european. Monedă unică, fără guvernanță financiară unică. Spațiu comun de securitate, fără armată comună. A venit momentul să desăvârşim proiectul gândit de Robert Schuman, Alcide de Gasperi, Konrad Adenauer, Grigore Gafencu și alți politicieni creștin-democrați după cel de-al doilea război mondial."

 

Postări populare: